maanantai 27. helmikuuta 2017

Kermainen kahvikiisseli


Kermainen kahvikiisseli

     Että voikin alkaa viikko näin makeasti (kerrankin)! Maanantain kunniaksi tein pitkästä aikaa kermaista kahvikiisseliä. Aivan taivaallinen herkku tällaiselle kahvikissalle. 
     Ihmettelen kovasti miten olenkin unohtanut vuosien saatossa tämän herkun? Onneksi se nyt löysi tiensä takaisin meidän suosikkilistalle. Niin hyvää kyllä oli, että uusi kahvikiisseli laitettiin heti jo "tilaukseen". 
     Mukavaa viikon aloitusta kaikille! :)





Kermainen kahvikiisseli

(n. 4-5 hengelle)




4 dl vahvaa kahvia
5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
reilu 1/2 dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria



Työvaiheita

- Keitä vahvaa kahvia. (Käytä kahvia 2 mitallista yhtä kuppia kohden.)
- Sekoita kattilassa kahvi, maito, kerma, fariinisokeri ja maissitärkkelysjauhot. 
- Kuumenna koko ajan pohjaa pitkin puulastalla sekoittaen. 
- Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti ja nosta pois liedeltä. 
- Mausta vaniljasokerilla. 
- Nosta kattila altaaseen kylmään veteen. 
- Sekoittele ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. (Näin tehden kiisseli ei kuoretu.)
- Kada koko seos valmiiksi annoskulhoihin tai maljaan.
- Peitä kulhot tuorekelmulla ja anna viilentyä jääkaapissa kunnolla ennen tarjoilua.


* Koristele kermavaahdolla ja ripauksella kaakaojauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.