sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Vaivaamaton vuokaranskanleipä

Vaivaamaton vuokaranskanleipä

     Helppoa kuin mikä! Siis ainakin tämä vaivaamattoman ranskanleivän teko jossa taikina valmistuu muutamassa minuutissa. Kohotusaika sitten onkin hieman pidempi, mutta ehkä sen kestää sillä aikaa vaikka kirjaa lukemalla. 
     Terveellisyydestä en sano mitään tässä kohtaa, mutta vaihtelun vuoksi ja välillä saa pöytään laittaa tällaistakin. Ainakin se on lisäaineetonta ja ilman e-koodeja valmistettua. Tuskin tarvitsee pelätä omatekoisen, mehevän ja uunituoreen leivän säilyvän niin kauan, että säilöntäaineita tarvittaisikaan. Seuraavana päivänä loppu leivästä (jos sitä edes jää) maistuu niin hyvältä vaikka paahdettuna.. :)




 


Vaivaamaton vuokaranskanleipä

(1 kpl) 





25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja

Lisäksi;

1 kananmuna voiteluun
seesamin-, tai unikonsiemeniä

 


Tekovaiheita

- Vuoraa noin 1,5 l leipävuoka leivinpaperilla.
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää joukkoon siirappi, öljy, suola ja vehnäjauhot vähän kerrallaan.  
- Sekoita kaikki yhteen taikinaksi. 
- Muotoile taikina jauhotetuilla käsillä leivän muotoiseksi ja laita se vuokaan. 
- Peitä se taitellulla leivinliinalla.
- Laske noin 10 cm lämmintä vettä pesualtaaseen ja laita leipävuoka sinne (vesihauteessa leipä nousee nopeammin).  
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.  
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin.
- Voitele leivän pinta kananmunalla.
- Pienennä uunin lämpö heti 200 asteeseen kun laitat leivän uuniin.
- Paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia.  
- Anna leivän jäähtyä vuoassa.

                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.