tiistai 2. toukokuuta 2017

Ylellinen mutakakku



         Helppoakin helpompi mutakakku. Ainekset vaan sekoitetaan keskenään ja paistetaan uunissa niin, että sisus jää hieman löysäksi. Täydellisen hyvä mutakakku on sellainen herkullisen mehevä, tahmainen, hieman "raaka" keskeltä ja suussa sulavan suklainen. Tässä versiossa kaikki on kyllä sopivasti kohdallaan.
       Meillä tykätään mutakakku syödä vasta jääkaapissa jäähdyttelyn jälkeen. Silloin maut on ehtineet tasaantua, päässeet kunnolla oikeuksiinsa ja kakun sisus on sopivan kiinteää. Toiset haluaa mutakakun syödä vähän haaleana jolloin sisus on valuvampaa. Makuasioitahan nämä, mutta aina se maistuu kaikille yhtä hyvin ja palat häviää lautaselta kuin itsestään.. :)






Ylellinen mutakakku

(n. 14 palaa)




 

200 g voita
4 dl sokeria
1 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta

1 ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja

(Pinnalle;
pölysokeria)




Työvaiheita
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.  
- Sulata voi kattilassa.  
- Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola ja vaniljasokeri, sekoita hyvin.  
- Lisää kananmunat ja vehnäjauhot ja sekoita kaikki yhteen tasaiseksi. 
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla jauhotettuun irtopohjavuokaan (n. 23-24 cm halkaisijaltaan). Itselläni oli käytössä leivinpaperoitu noin 20 x 30 cm uunivuoka.  
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 26-30 minuuttia. (Kypsyminen kestää hieman kauemmin kuin tavallisen mutakakun, koska tässä on enemmän taikinaa. Kypsymistä kannattaa seurata, jotta mutakakku ei paistu läpikypsäksi.)
- Anna jäähtyä paistovuoassa.  
- Sirottele halutessasi kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ylellinen mutakakku

* Tarjoa mutakakku joko haaleana jolloin sisus on valuvaa tai nosta ensin jääkaappiin jolloin sisus vastaavasti kiinteytyy. 
* Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.