sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Pasta Carbonara

 
Pasta carbonara

      Pasta Carbonara, erittäin hyvä ja helppo arkiruoka joka valmistuu hetkessä. Aineksia ei paljoa tähän klassikkoruokaan tarvitse, mutta maistuakseen täydelliseltä se vaatii vain sopivassa suhteessa suolaa ja pippuria. En laittanut tähän niistä aivan tarkkoja maustemittoja, koska on vaikea määrittää tarkkoja määriä. Suolan määrä riippuu paljonko suolaa on spagetin keitivedessä ollut, kuinka suolaista on pekoni, paljonko juustoa laitetaan jne. Ja pippurin määrä määräytyy myös suunnilleen näistä kaikista ja kaikista lopuistakin yhtälöistä. Maistelemalla ja tarvittaessa aina hieman lisäämällä löytyy se oikea, omaan suuhun sopiva maustemäärä.
      Viime aikaisten palautteiden sävyn huomioon ottaen haluan muistuttaa vielä, että tämä on siis meidän oma versio tästä Italialaisesta klassikkoruuasta. Semmoinen "Suomiversio" joka nyt voi aiheuttaa toisissa ihmisissä uhmakasta ärsyyntymistäkin. Siitäkin huolimatta meille juuri tämä versio maistuu tällaisena täydelliseltä.. :)
     






Pasta Carbonara 

(4 hengelle)





400 g spagettia
1 pkt (140 g) pekonia
1/2 dl pakaste sipulikuutioita
2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
50 g parmesaanijuustoa
suolaa (n. 1/2 tl)
mustapippuria (n. 1/3 tl)
 


 
Työvaiheita

- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
- Saksi pekoni kylmälle pannulle sipulikuutioiden ja hienonnetun valkosipulin kanssa. 

- Anna pannun lämmetä ja kääntele pekonisuikaleita kunnes ne ruskistuvat js ipuli kuullottuu ja kypsyy. 
- Sekoita kulhossa kananmunat, mausteet ja raastettu parmesaanijuusto.
- Valuta kypsynyt spagetti lävikössä ja lisää se pekonin sekaan kuumalle pannulle.

- Lisää muna-kermaseos ja pyöräytä sekaisin. 
- Sammuta levy, tarkista mausteet ja rouhi sekaan tarvittaessa lisää suolaa ja / tai pippuria. 




* Lisää annosten pinnalle raastettua parmesaania ja rouhittua mustapippuria. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.