tiistai 15. elokuuta 2017

Kaurarieska


          Joskus se tavallinen leipä alkaa tökkimään ja mieli tekee "jotain muuta". Ja kiva olisi jos se jotain muuta olisi vielä mielellään hiivatonta. Erittäin hyvää vaihtelua on silloin tehdä vaikka tätä kaurarieskaa. Todella helppoa tehdä ja pellillisestä riskaa riittää hetkeksi syötävää. Ja jos sitä jostain kumman syystä jää ylitse niin loput voi myös pakastaa. 
          Usein raastan myös jääkaapista juuston jämiä taikinan sekaan hieman makua antamaan. Tällä ohjeella rieskasta tulee miedon makuista vaikka sisältääkin piimää. Meillä poika ei tykkää happamasta rieskasta ja siksi olen käyttänyt aina vain vehnäjauhoja taikinassa. Vehnäjauhot voi myös halutessaan vaihtaa hiivaleipäjauhoihin.. ♥





Kaurarieska

(pellillinen)





6 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
n. 1,5 dl juustoraastetta  (ei pakollista)
6 dl rasvatonta piimää
0,5 dl juoksevaa margariinia (tai 50 g voita sulatettuna)





Työvaiheita

- Sekoita kuivat aineet (ja juustoraaste) keskenään. 
- Lisää piimä ja margariini, sekoita taikina tasaiseksi. 
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
(Rieskareseptin taikina saa olla löysähkö eli se kaadetaan pellille. Vehnäjauhojen sitkoa ei sikäli rieskaan tarvita.)
- Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia kunnes rieska on kauniin värinen. 


- Leikkaa rieska palasiksi ja nauti kuumana voin tai juuston kanssa.

Kaurarieska


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.