lauantai 2. joulukuuta 2017

Piparkakku-kakku




        Piparkakku-kakku on meidän ehdoton joulunajan ja talven suosikkikakku! Se on ihanan mehevä kakku joka tuoksuu ja maistuu herkullisilta piparkakuilta. Toimii hyvin talven kylminä päivinä niin glögin kanssa kuin kahvipöydässäkin. 
        Kakku on nopea ja helppotekoinen. Sokerin ja kananmunien vaahdottaminen on ainoa vaihe jota joutuu hieman työstämään, mutta loppu onkin ainesten sekoittamista keskenään. Uunissa hetken oltuaan keittiöstä leijailee vastustamaton tuoksu. Kakun kannattaa kuitenkin antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista. Parhaimmillaan se on vasta seuraavasta päivästä eteenpäin kun maut ovat tasaantuneet.. :)






Piparkakku-kakku




125 g voita
1,5 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 dl piimää
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Kakun päälle;
pölysokeria




Työvaiheita


- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Pingota irtopohjavuoan (vetoisuus noin 1,5 litraa) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat margariinilla tai voilla.
- Sulata voi pienessä kattilassa. 
- Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita voisulan joukkoon piparkakkumauste ja kaneli.
- Sekoita vehnäjauhon joukkoon ruokasooda.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vahdoksi. 
- Lisää kananmuna-sokerivaahtoon piimä, voisula ja vehnäjauhot johon on sekoitettu ruokasooda.
- Sekoita varovaisesti nostellen kaikki ainekset keskenään sekaisin. Älä vatkaa tai sekoita pitkään, että kakuun saadaan ihana kuohkeus.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Anna jäähtyä vuoassa ennen poistamista ettei kakku murene tai lohkeile.


Piparkakku-kakku

- Koristele hyvin jäähtynyt kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.