tiistai 16. tammikuuta 2018

Banaani-tuorepuuro


          Aina joskus sitä kaipaa vaihtelua myös aamupalalle. Sen keitetyn tai mikrotetun kuuman puuron tilalle on välillä kiva vaihtaa kylmä tuorepuuroversio. Aikaa säästyy aamulla muuhun (tai saa vaan nukkua hieman pidempään), kun puuro tehdään jo illalla jääkaappiin odottamaan. Illan valmisteluaikakin vie vain muutaman minuutin. Ja jos ei puuro heti aamulla maistu niin kannellisessa kipossa tuorepuuro kulkee mukana vaikka sinne työpaikalle.
          Banaani-tuorepuuroa olen kokeillut niin rahkan ja maidon (suhteella 1 dl rahkaa + 1 dl maitoa) kanssa kuin maustamattoman jogurtinkin. Kaikki versiot on mielestäni hyviä. Vähän on menty aina niillä eväillä mitä kaapista sattuu löytymään. Nesteeksi käy myös piimä, kaurajuoma tai mehu jne. Aivan paras lopputulos tähän banaani-tuorepuuroon saadaan kuitenkin vaniljajogurtin kanssa.. :)

 





Banaani-tuorepuuro

(1-2 annosta)



 



1 banaani
vajaa 1,5 dl pikapuurohiutaleita
2 dl vaniljajogurttia (tai 1 dl maitoa + 1 dl rahkaa)
pieni loraus maitoa

 


Muutaman minuutin työvaiheet illalla

- Kuori ja muussaa banaani haarukalla soseeksi.
- Lisää joukkoon hiutaleet ja jogurtti.
- Sekoita kaikki huolellisesti keskenään.



- Laita puuro jääkaappiin tekeytymään yön ajaksi (tai ainakin tunniksi), kunnes hiutaleet ovat pehmenneet.

Banaani-tuorepuuro

* Valmiin puuron päälle voi lisätä vielä esimerkiksi banaania ja kanelia tai muita hedelmiä, marjoja, hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.