keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Suklaacookiet


          Nuoriso on pyytänyt suklaacookieseja tekemään jo jonkin aikaa ja nyt niitä sitten viimeinkin tuli tehtyä. Täytyy kyllä sanoa sen verran, että on ne vaan kotona itsetehdyt keksit aina paljon maukkaampia kuin kaupan versiot. Ei niistä voi puhuakkaan samana päivänä. 
          Nämä suklaacookiet on aivan täydellisiä. Niissä maistuu täyteläinen suklaa ja nuorisoonhan nämä upposi taas oikein kiitettävästi. Siitä myös pidetään näissä, että keksit on kerrankin reilun kokoisia. Taikina on helppo tehdä ihan vaan kulho ja lusikka meningillä. Ei tarvitse mitään jippoja tehdä ja lopputulos on aina onnistunut.. :)





Suklaacookiet

(noin 18-20 kpl)





200 g sulatettua margariinia
1 levy (200 g) Fazerin taloussuklaata (tai muuta tummaa suklaata)
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa

 

Työvaiheita

- Sulata magariini.
- Sulata margariinin joukkoon 50 g suklaata ja rouhi loput pieniksi paloiksi. (Suklaalevy kannattaa pitää jääkaapissa ennen leipomista. Silloin sen pilkkominen terävällä veitsellä onnistuu parhaiten sotkematta.)
- Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. (Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä pienen siivilän läpi ettei jää paakkuja.)
- Sekoita hieman jäähtyneeseen margariiniin sokerit ja lisää kananmunat hyvin sekoittaen.
- Lisää jauhoseos lopun suklaarouheen kanssa vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperoidulle pellille. 
(Taikina leviää uunissa paistuessaan joten muista jättää leviämisvaraa.)
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 12 minuuttia.
 
Suklaacookiet

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.