Kvinoapuuro ja mansikkakompotti |
Kvinoassa on enemmän
proteiinia kuin pastassa ja perunassa ja vähemmän hiilihydraatteja kuin
riisissä. Kokeilemisen arvoinen lisuke siis: terveellinen ja maistuva!
Hyvänmakuisesta kvinoasta löytyy muun muassa rautaa, magnesiumia, fosforia, kalsiumia ja ravintokuitua.
Kasvissyöjille se on erinomainen proteiinin lähde, sillä se sisältää lysiiniä ja muita välttämättömiä aminohappoja. Gluteenittomana se täydentää mukavasti myös keliaakikon ruokavaliota.
(HyväTerveys sivustosta lainattu teksti)
Kvinoapuuro
1 dl kvinoaa
reilu 2 dl maitoa tai vettä
sokeria maun mukaan
ripaus suolaa
- Huuhtele kvinoa huolella lämpimässä vedessä. Näin siitä lähtee pois kitkeryys.
- Kiehauta maito tai vesi kattilassa ja lisää joukkoon kvinoasuurimot.
Kvinoapuuroa tulossa |
- Anna kvinoapuuron kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Mausta puuro sokerilla ja suolalla.
- Peitä lopuksi kannella ja anna hautua muutama minuutti.
Mansikkakompotti
n. 3-4 pakastemansikkaa
2-3 rkl vettä
1 rkl sokeria
- Laita pieneen kattilaan vesi ja mansikat sekä sokeri.
- Kiehauta ja laita sitten lämpö pienelle.
- Hauduta noin 15 minuuttia välillä hämmentäen.
- Lohko lusikalla mansikat pienempiin osiin ja jatka kypsentämistä n. 10 minuuttia.
- Lusikoi kvinoapuuro kulhoon ja laita mansikakompottia päälle. Lisää halutessa puuron sekaan kylmää maitoa.
Kvinoapuuro |
Itse tykkään keittää kvinoan niin että neste imeytyy kunnolla ja sitten lisään syömävaiheessa vähän maitoa. Puuro jää näin ilmavammaksi eikä mene liisteriksi. Monta koulukuntaahan varmaan tässäki hommassa on miten puuron haluaa tehdä ja syödä.
Kuvassa puuro näyttää kuivalta, mutta sitä se ei suinkaan ole. Kulhon pohjalla on ennestäänkin sopivasti nestettä ennen maidon lisäämistä. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.