tiistai 26. heinäkuuta 2016

Broilerin koipireidet riisipedillä

 
Broilerin koipireidet riisipedillä


  Pitkästä aikaa ostin broilerin koipireisiä ja mielessä vilahti taas se tuttu ja helppo uuniohje. Koipireidet laitetaan riisin ja vihannesten kanssa uunivuokaan ja kypsytetään pitkään. Itse tykkään "unohtaa" ruuan uuniin reiluksi 1,5 tunnin ajaksi. Silloin ruoka on sopivan kypsää ja broilerin lihat irtoaa luista kuin itsestään. Koska uunissa olo aika oli tällä kertaa pitempi laitoin vettä vuokaan reilummin. Näin riisistä tuli risottomaisen kosteaa eikä kuivaa.
  Joskus huuhdon nuo valmismarinadit lihan pinnasta pois kylmällä vedellä. Tällä kertaa en niin tehnyt koska marinadia oli aika vähän. Raapustelin kuitenkin vähän isompia pois. Minusta pieni määrä marinadia ei haittaa, kun se ei valu sitten kaikki riisin sekaan. Meillä ei kukaan syö tuota nahkaa joten siinäkin mielessä pintamarinadi saa olla. Pysyypähän vähän mehevämpänä eikä kuivu.. :)





Broilerin koipireidet riisipedillä

(noin 4 hengelle) 




broilerin koipireisiä
1 iso sipuli tai 2 pientä
1 pussi (200 g) babyporkkanoita

noin 1 dl herneitä
2 kanaliemi-, kasvisliemi-, tai lihaliemikuutiota

reilu 2 dl puuroutumatonta riisiä
7 dl vettä
( halutessa esim. mustapippuria ja jauhelihamaustetta koipireisien päälle )





broilerin koipireidet, broileria uunissa, broileria riisipedillä, maailman paras broileriruoka, broileria ja riisiä, broileria uunissa
Broilerin koipireidet riisipedillä, uuniin menossa ja sieltä tulossa

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori sekä pilko sipuli ja laita se murennettujen lihaliemikuutioiden ja kasvisten kanssa laakeaan uunivuokaan.
- Lisää riisit ja vesi päälle.

- Laita broilerin koipireidet päällimmäiseksi ja laita vuoka uuniin.
- Paista ruokaa uunin keskitasolla noin 1,5 - 2 tuntia.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.