tiistai 1. marraskuuta 2016

Mehevä Daim-kakku

 
maailman paras Daim-kakku
Mehevä Daim-kakku


    Keittiön pöydällä on pyörinyt jo jonkun aikaa tupla Daim. Se on todellakin kummallinen juttu sillä yleensä vastaavanlaiset herkut päätyy parempiin suihin alta aikayksikön. Tänään sitten ajattelin, että Daim saa viimeinkin lopettaa pyörimisensä pöydällä ja niinpä se päätyi kakkuun jota suunnittelin kahvipöytään. Se olikin oikein hyvä ratkaisu ja lopputulos kaikin puolin oli parempi kuin hyvä eli erinomainen.. :)





Mehevä Daimkakku     (n. 12 palaa)





Pohja:
3 kananmunaa 
2,5 dl sokeria 
0,5 dl kaakaojauhetta 
3,5 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 ripaus suolaa 
125 g margariinia sulatettuna 
1 dl maitoa 


Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja, vehnäjauhoja tai kookoshiutaleita


Kuorrute: 
2 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
noin 3,5 dl tomusokeria 
1 rkl vahvaa kahvia 
50 g voita sulatettuna 
(tippa vettä)


Kakun pinnalle:
Marabou Daim 2-pack (56 g) suklaapatukka



 
maailman paras Daim-kakku
Taikinan tekovaiheita

- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.  
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.  
- Sekoita keskenään kaakaojauhe (kannattaa sihdata ettei jää paakkuja), vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Nostele jauhoseos muna-sokerivaaahdon joukkoon. 
- Lisää sulatettu margariini ja maito ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Älä vatkaa taikinaa liikaa ettei ilmavuus karkaa.

- Voitele irtopohjavuoka (n. 24 cm halkasijaltaan) ja jauhota joko korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla kuten minä. Myös kookoshiutaleet käy.

maailman paras Daim-kakku
Kakun ja kuorrutteen valmistuminen
 
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 38 minuuttia 180 asteessa.
- Anna paistuneen pohjan jäähtyä vuoassa.
-
Leikkaa veitsellä painellen Daimpalat karkeaksi muruksi.
- Sekoita kuorrutteen kuivat aineet kulhossa (kaakaojauhe sihdattuna ettei jää paakkuja, vaniljasokeri ja tomusokeri).  
- Laita sekaan myös vahva kahvi ja sulatettu voi.
- Lisää tarvittaessa vähän tomusokeria niin, että kuorrutteesta tulee sopivasti lastalla tai nuolijalla levitettävää. Jos kuorrute on liian paksua voit lisätä tipan vettä.
- Levitä kuorrutus kakun päälle.  


maailman paras Daim-kakku
Daim-kakku

- Ripottele Daim murut kuorrutteen päälle ennen kuin se kovettuu.
- Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.


maailman paras Daim-kakku
Daim-kakkua
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.