Mehevä Daim-kakku |
Keittiön pöydällä on pyörinyt jo jonkun aikaa tupla Daim. Se on todellakin kummallinen juttu sillä yleensä vastaavanlaiset herkut päätyy parempiin suihin alta aikayksikön. Tänään sitten ajattelin, että Daim saa viimeinkin lopettaa pyörimisensä pöydällä ja niinpä se päätyi kakkuun jota suunnittelin kahvipöytään. Se olikin oikein hyvä ratkaisu ja lopputulos kaikin puolin oli parempi kuin hyvä eli erinomainen.. :)
Mehevä Daimkakku (n. 12 palaa)
Pohja:
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ripaus suolaa
125 g margariinia sulatettuna
1 dl maitoa
Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja, vehnäjauhoja tai kookoshiutaleita
Kuorrute:
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
noin 3,5 dl tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia
50 g voita sulatettuna
(tippa vettä)
Kakun pinnalle:
Marabou Daim 2-pack (56 g) suklaapatukka
Taikinan tekovaiheita |
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.
- Sekoita keskenään kaakaojauhe (kannattaa sihdata ettei jää paakkuja), vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Nostele jauhoseos muna-sokerivaaahdon joukkoon.
- Lisää sulatettu margariini ja maito ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Älä vatkaa taikinaa liikaa ettei ilmavuus karkaa.
- Voitele irtopohjavuoka (n. 24 cm halkasijaltaan) ja jauhota joko korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla kuten minä. Myös kookoshiutaleet käy.
Kakun ja kuorrutteen valmistuminen |
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 38 minuuttia 180 asteessa.
- Anna paistuneen pohjan jäähtyä vuoassa.
- Leikkaa veitsellä painellen Daimpalat karkeaksi muruksi.
- Sekoita kuorrutteen kuivat aineet kulhossa (kaakaojauhe sihdattuna ettei jää paakkuja, vaniljasokeri ja tomusokeri).
- Laita sekaan myös vahva kahvi ja sulatettu voi.
- Lisää tarvittaessa vähän tomusokeria niin, että kuorrutteesta tulee sopivasti lastalla tai nuolijalla levitettävää. Jos kuorrute on liian paksua voit lisätä tipan vettä.
- Levitä kuorrutus kakun päälle.
Daim-kakku |
- Ripottele Daim murut kuorrutteen päälle ennen kuin se kovettuu.
- Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
Daim-kakkua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.