lauantai 3. kesäkuuta 2017

Suklaa Charlotte russe



       Todella helppotekoinen Charlotte russe suklaisena versiona ja mikä parasta; ilman liivatetta. Itse koitan aina vältellä kaikkia liivatteella tehtäviä leivonnaisia ja jälkiruokia. Joskus niitä tietysti tulee tehtyä, mutta harvemmin.
       Tämän näyttävän ja suussa sulavan herkun valmistaminen vie vain puolisen tuntia. Varsinkin, kun sen tekee vähän oikoen ja käyttää hyödykseen kaupan valmista kääretorttua.  Aikaa kuitenkin menee ennen kuin pääsee herkuttelemaan sillä se saa jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Vielä parempi jos se saa odottaa kylmässä yön yli seuraavaan päivään.. :)
 






Suklaa Charlotte russe 

(noin 6 hengelle)

 





150 g tummaa suklaata
50 g voita
1 prk (200 g) Crème Fraîcheä
(ranskankerma) 30 %
1 prk (2 dl) vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

1 tl vanilliinisokeria
1 suklaakääretorttu

 



Työvaiheita

- Pilko suklaa ja voi kulhoon ja sulata ne mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä. 
- Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon ranskankerma.
- Nosta suklaaseos hetkeksi kylmään ja vatkaa sillä aikaa kerma ja vanilja-, sekä vanilliinisokeri vaahdoksi. 

- Sekoita suklaaseos ja kermavaahto keskenään varovasti nostellen, älä vatkaa.
- Leikkaa kääretortusta noin 1 cm:n ohuita siivuja.
- Vuoraa pyöreä noin 2 litran kulho tuorekelmulla. 



- Levitä kääretorttuviipaleet kulhon pohjalle ja seinämille, painele kevyesti viipaleita toisiinsa niin, että ne asettuvat tiiviisti reunoille. 
- Kaada suklaavaahto keskelle ja kopauta kulhoa muutaman kerran, jotta vaahto asettuu myös torttusiivujen rakoihin.
- Taita kelmu päälle ja nosta kylmään jähmettymään noin 3 tunniksi tai yön yli. 

- Kumoa kakku tarjoiluvadille tai lautaselle, poista varovasti kelmu ja anna hetken pehmetä huoneenlämmössä. 


- Koristele ja tarjoa mieleisten marjojen kera. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.