maanantai 6. marraskuuta 2017

Kasvissosekeitto


         Kasvissosekeitto on helppo ruoka tehdä. Siihen voi hyvin tyhjentää erilaiset kasvikset ja juurekset kaapin kätköistä. Sosekeitto on maistuvaa ja edullista kasvisruokaa joka yleensä kelpaa hyvin myös lapsille ja nuorisollekin. Nyt laitoin keiton sekaan viikonlopulta jääneen tuorejuustorasian lopun. Se antoi mukavasti makua eikä muita mausteita tarvittu lisätä basilikan lisäksi. 
         Tälle alkaneelle viikolle saatiin kevyt, lämmin aloitus.. :)
 







Kasvissosekeitto
 

6 annosta



 



n. 500 g porkkanoita
pala lanttua
1 sipuli
3 perunaa
n. 200 g parsakaalia, pakaste
n. 1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa (tai muita yrttimausteita esim. timjamia)
100 g mustapippurituorejuustoa
n. 1 dl kuohukermaa


 

Työvaiheita

- Kuori ja paloittele porkkanat, perunat, lanttu ja sipuli.
- Laita kaikki isoon kattilaan ja lisää myös parsakaali ja kasvisliemikuutiot.
- Lisää vettä päälle sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.
- Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
- Kaada osa nesteestä talteen erilliseen kulhoon.
- Lisää basilika.
- Soseuta kasvikset sauvasekoittimella ja lisää nestettä tarpeen mukaan.
- Laita joukkoon tuorejuusto, t
arkista maku ja lisää tarvittaessa yrttisuolaa.
- Lisää lopuksi kerma.


Kasvissosekeitto,
koristeena paprikaa ja herneitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.