torstai 16. marraskuuta 2017

PeltiBurger




        Uusi ja nokkela tapa valmistaa hampurilaiset isommalle porukalle! Jauheliha muotoillaan yhdeksi jättipihviksi ja hampurilainen kootaan helposti jaettavan peltileivän sisään. Näyttävä ja maistuva jättihampurilainen jonka voi täyttää mielensä mukaan, omilla lempilisukkeilla. Meillä nuoriso oli aivan haltioissaan suuren peltiburgerin äärellä ja heti jo pyydettiin uutta tekemään. Ehkäpä uuden vuoden kemuihin voisi tehdäkkin uuden.. :)





PeltiBurger
 

(9 annosta)



 


2 pkt (yht. 800 g) naudan jauhelihaa 10 %
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pkt pekonia
1 kpl peltileipää esim. Pehmopalat (Pekan Leipä, 9 palaa)
5 lehteä jääsalaattia (suuria)
10 viipaletta cheddarjuustoa
3 kpl tomaattia viipaleina
1 maustekukku viipaleina
(sipulia pienenä kuutiona)
majoneesia




Työvaiheita

- Nosta jauhelihat jääkaapista huoneen lämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistamista.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Poista imupaperi jauhelihan alta ja sekoita suola ja pippuri lihan joukkoon rasiassa.  (1/2 tl suolaa ja 1/4 tl mustapippuria per rasia.)
- Painele jauheliha tiiviiksi matoksi rasian pohjalle. Kumoa jauheliha"levyt" uunipellille leivinpaperille vierekkäin ja painele ne hieman ohuemmaksi, leveämmäksi levyksi.
- Paista jauhelihapihviä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kaada ylimääräinen neste pois.
- Paista pekoniviipaleet paistinpannulla kypsiksi ja nosta talouspaperin päälle odottelemaan.
- Halkaise peltileipä.
- Laita leivän alapuoliskolle salaattia ja nosta pihvilevy kahdella paistolastalla salaatin päälle.
- Viimeistele tomaateilla, maustekurkuilla, majoneesilla ja nosta leivän kansiosa päälle.
- Laita uunin jälkilämpöön muutamaksi minuutiksi, että leipä vain hieman lämpenee.
- Leikkaa peltileivän saumojen mukaisesti ja tarjoile.

 

Peltiburger / Family burger


(Ohje on HK:n sivuilta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.