maanantai 16. joulukuuta 2019

Maukas pinaattikeitto


          Tämä viikko aloitetaan maukkaalla ja perinteisellä pinaattikeitolla. Pinaattikeitto on maitopohjainen ja paksuhko keitto jota syödään keitettyjen kananmunien kanssa.
          Keitto on oiva arkiruoka, koska se on nopeatekoinen. Samassa ajassa tekee omatekoisen keiton kuin mitä sulattaa ja kiehauttaa pakastekeiton. Ja itsetehty on aina tietysti myös maultaa monin verroin parempaa.. ♥




Maukas pinaattikeitto

(4 hengelle)



50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l punaista täysmaitoa
1 pussi (150 g) pakastepinaattia
ripaus jauhettua valkopippuria
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Annosten päälle:

4 keitettyä kananmunaa viipaleina tai lohkoina



- Keitä ensin kananmunat. 
Laita jääkaappikylmät kananmunat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin että ne peittyvät. Nosta kattila liedelle ja laske keittoaika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Keitä kananmunia noin 6-7 minuuttia. Kaada keittämisen jälkeen vesi pois ja anna kananmunien kuivahtaa hetki. Upota kananmunat tämän jälkeen kylmään veteen, jotta munien kypsyminen lakkaa ja kuori irtoaa helposti.

- Keittoon sulata voi kattilassa. 
- Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen ja anna kiehua hetken.
- Nosta kattila pois liedeltä ja lisää maitopuuhaarukalla sekoittaen. Kun seos on tasaista nosta kattila takaisin liedelle.
- Kiehauta ja lisää pinaatti.
- Anna kiehua hiljaisella lämmöllä muutama minuutti sekoitellen ja mausta valkopippurilla.
- Nosta kattila liedeltä ja lisää suola. Anna hautua hetki kannen alla. (Älä keitä keittoa enää suolan lisäämisen jälkeen.)
- Kuori kananmunat, lohko tai siivuta ja lisää ne lautaselle annosten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.