perjantai 13. joulukuuta 2019

Pehmeä piparkakku



         Hupsan ja huh..! Niinhän se on vuosi taas vierähtänyt kuin huomaamatta joulukuulle. Blogin on tänä vuonna hiljentynyt huimasti ja sitä mukaa myös seuraajatkin. Käyn kuitenkin täällä edelleenkin silloin tällöin tasaisesti päivittelemässä ja kuuntelemassa teidän terveisiä sekä toiveita.
         Ajattelin, että tänäkin vuonna meillä leivotaan jouluksi kuivakakkua. Sitä perinteistä pehmeän mehevää, piparkakun makuista, joka kuuman juoman kanssa tuudittaa mukavasti jouluiseen tunnelmaan. Ja kun se on vielä helppo ja nopea tehdä niin aikaa jää vielä muuhunkin tonttuiluun. 
Mukavaa joulunalusaikaa teille kaikille.. ♥




Pehmeä piparkakku (kuivakakku)


125 g voita 
1,5 rkl piparkakkumaustetta 
1 tl kanelia 
2 kananmunaa 
2,5 dl sokeria
2 dl piimää 
3,5 dl vehnäjauhoja 
1 tl ruokasoodaa

Kakun päälle;
tomusokeria




- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. 
- Pingota irtopohjavuoan (vetoisuus noin 1,5 litraa) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat margariinilla tai voilla.  
- Sulata voi pienessä kattilassa.  
- Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita voisulan joukkoon piparkakkumauste ja kaneli. 
- Sekoita vehnäjauhon joukkoon ruokasooda.  
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vahdoksi.  
- Lisää kananmuna-sokerivaahtoon piimä, voisula ja vehnäjauhot johon on sekoitettu ruokasooda. 
- Sekoita varovaisesti nostellen kaikki ainekset keskenään sekaisin. Älä vatkaa tai sekoita pitkään, että kakuun saadaan ihana kuohkeus. 
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia.
- Anna jäähtyä vuoassa ennen poistamista ettei kakku murene tai lohkeile.

- Koristele hyvin jäähtynyt kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.