Helppo päärynäkakku |
Helppo päärynäkakku (6 hengelle)
n. 4 päärynää (nyt oli vain 3 kpl)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 1/4 maitoa
1 dl sokeria
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.
- Kuori päärynät, puolita ne ja poista siemenet.
- Leikkaa päärynänpuolikkaat poikittain viipaleiksi niin että viipaleet jäävät reunasta kiinni toisiinsa.
- Laita puolikkaat voideltuun vuokaan.
- Sekoita jauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri.
- Vatkaa munat ja maito yhteen.
- Lisää jauhoseos, vatkaa seos tasaiseksi ja kaada seos päärynöiden päälle.
- Sirottele sokeri päärynöiden päälle.
- Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia, vähennä sen jälkeen lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.
- Tarjotaan haaleana kevyesti vatkatun kerman kera.
Päärynäkakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.