Juustosarvet |
Mukavaa uuden vuoden aloitusta kaikille! Näin ensimmäisenä päivänä ajattelin tehdä jotain hyvää aamukahvipöytään, kun niin aikaisin heräsinkin. Eli uuden maukkaan ruokavuoden aloittaa juustosarvet kinkku & tuorejuustotäytteellä. Unohdin myös, että kaapissa olisi olut sinihomejuustoa. Sitä olen myös usein laittanut näihin aiemmin. Tosin nämä sarvet tekee kauppansa myös ilman täytteitä. Valinta on vapaa miten haluaa tehdä milloinkin :)
Pehmeät juustosarvet (24 kappaletta)
2 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200 g margariinia
2,5 dl maitoa
40 g hiivaa
4 dl juustoraastetta
Täyte; Valion Viola Paprika-chili tuorejuustoa, kinkkukuutioita
Voiteluun; 1 kananmuna
Päälle; juustoraastetta (tai unikonsiemeniä tms.)
Taikinan tekoa |
- Sekoita vehnäjauhot ja kaurahiutaleet keskenään.
- Nypi rasva jauhojen ja hiutaleiden
kanssa murumaiseksi seokseksi.
- Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon, lisää suola.
- Kaada maitoseos yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kolmeen osaan.
Juustosarvien tekovaiheita |
- Kaulitse taikinapaloista ympyräiset taikinapohjat.
- Leikkaa pohjat
taikinapyörällä kahdeksaan sektoriin, jolloin saat kolmioita.
- Jaa tuorejuustoa ja kinkkua kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi.
- Anna sarvien
kohota liinan alla.
- Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle
juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.