Mustikkakeksit |
Mustikkakeksit ( noin 40 kpl )
150 g voita
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kuohukermaa
Täyte:
1,5 - 2 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmuna, jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu ja kerma.
- Sekoita kaikki yhteen taikinaksi.
- Ota taikinasta lusikalla paloja ja pyörittele ne käsissä palloiksi.
- Aseta pallot leivinpaperoidulle uunipellille ja litistä niitä ohuemmaksi.
- Laita pala muovikelmua lyijykynän tylppään päähän ja tee sillä 4-5 kpl pieniä reikiä kuhunkin keksiin.
- Aseta mustikka jokaiseen kuoppaan.
- Paista keksit uunin keskitasolla n. 12 minuuttia kunnes ovat kauniin vaaleanruskeita.
- Anna jäähtyä ritilällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.