sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Juustoinen makaronilaatikko

koskenlaskija makaronilaatikko, koskenlaskija makaroni, munaton makaronilaatikko, maailman paras makaronilaatikko, maailman paras juustoinen makaronilaatikko, lasten suosikkiruoka, maailman paras lastenruoka, maailman paras munaton makaronilaatikko
Juustoinen makaronilaatikko

    Tekipä mieli makaronilaatiikoa ja sitä aloin sitten suunnittelemaan. Perinteinen makaronilaatikko ei tällä kertaa käynyt, kun piti tehdä kananmunaton versio. Lisäksi laatikon tulisi olla sellaista, että maistuu kaikille. No, sellaista sitten aloin testaamaan ja se oli meillä superhitti. Maistuu niin isoille kuin pienemmillekin. Eikä kuulema ole kuivaa vaan sopivan mehevää. Myöskin siitä plussaa, että maut oli mietoja, mutta silti täydellisen herkullista. Niin ja "palautteessa" mainittiin myös, ettei ketsuppia tarvinnut valmiiseen ruokaan laittaa ollenkaan. Pitää vielä muistuttaa, että nyt kun laatikko on kananmunaton niin lopputulos ei ole aivan niin tiivistä kuin perinteisessä versiossa. Täytyy kyllä sanoa, että ihan hyvä niin. Laatikko pysyy näin paljon mehevämpänä. Paistamisen jälkeen kun malttaa antaa ruuan vetäytyä kannen tai folion alla niin laatikkoa saa ihan hyvin kauhottua lautaselle.
    Ruokaa tein reilusti ja kaikki ei mahtunut isoon uunivuokaan. Ylijääneet ainekset paistoin vielä voidellussa leipävuoassa. Riittää muutamalle päivälle ja vielä voi pakastaa osan. Sieltä pakkasesta on helppo ottaa sulamaan edellisenä iltana, kun ei jostain syystä ehdi tai jaksa alkaa ruuanlaittoon.. :)





Juustoinen makaronilaatikko





700 g jauhelihaa
2 sipulia
1 prk (70 g) tomaattisosetta
1/4 tl sokeria
1/2 tl basilikaa
1/2 tl Herbamare yrttisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
n. 2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
noin 500 g makaroneja
1 pkt Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
       



 
koskenlaskija makaronilaatikko, koskenlaskija makaroni, munaton makaronilaatikko, maailman paras makaronilaatikko, maailman paras juustoinen makaronilaatikko, lasten suosikkiruoka, maailman paras lastenruoka, maailman paras munaton makaronilaatikko
Jauhelihan ja sipulin paistoa

- Kuori ja hienonna sipuli. 
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan sipulin kanssa. 
- Mausta tomaattisoseella, sokerilla (pehmentää tomaattisoseen makua), basilikalla, yrttisuolalla ja mustapippurilla. Siirrä paistinpannu pois liedeltä.


koskenlaskija makaronilaatikko, koskenlaskija makaroni, munaton makaronilaatikko, maailman paras makaronilaatikko, maailman paras juustoinen makaronilaatikko, lasten suosikkiruoka, maailman paras lastenruoka, maailman paras munaton makaronilaatikko
Makaroni-jauhelihaseoksen tekovaiheita

- Kiehauta vesi isossa kattilassa. 
- Murenna veteen liemikuutiot. 
- Lisää kattilaan makaronit ja jauhelihaseos, keitä noin 10 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Paloittele sulatejuusto ja sekoita makaronien joukkoon, kunnes juusto on sulanut. 
- Tarkista maku ja lisää suolaa halutessasi.

koskenlaskija makaronilaatikko, koskenlaskija makaroni, munaton makaronilaatikko, maailman paras makaronilaatikko, maailman paras juustoinen makaronilaatikko, lasten suosikkiruoka, maailman paras lastenruoka, maailman paras munaton makaronilaatikko
Uuniin menossa ja uunista tulossa..

- Siirrä makaroni-jauhelihaseos isoon voideltuun uuninkestävään vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. 
- Anna vetäytyä kannen alla noin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

koskenlaskija makaronilaatikko, koskenlaskija makaroni, munaton makaronilaatikko, maailman paras makaronilaatikko, maailman paras juustoinen makaronilaatikko, lasten suosikkiruoka, maailman paras lastenruoka, maailman paras munaton makaronilaatikko
Juustoinen makaronilaatikko

3 kommenttia:

  1. Olispa mullaki joku muijja joka tekis mul makaronilaatikko o !!!!! No pakko ostaa kaupa liha-piirakkaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta voihan sitä mieskin kokata ja tehdä makaronilaatikkoa? Vaikka sitä muijaa odotellessa.. :D

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.