Pinaattikeittoa ja kananmunaa |
Kipeänä oltu oikein viimesen päälle ja nyt koitetaan toipua takaisin elävien kirjoihin. Onneksi on ollut pakkasessa lämmitystä vaille olevaa ruokaa. Tosin eipä tuo ruoka ole pahemmin maistunut. Tänään kuitenkin teki jo mieli pinaattikeittoa ja sitä päätin jaksaa keitellä. Sopivan helppotekoinen ja nopea keitto joka on juuri itsetehtynä aivan parasta. Maistuu monin verroin paremmalta ja täyttääkin erilailla kuin kaupan sulatettavat valmisruoka pakastekalikat.. :)
Pinaattikeitto
(noin 4 hengelle)
3 rkl (30 g) voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
150 - 175 g pakastepinaattia
3/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
ripaus valkopippuria
(ripaus muskottia)
Lisänä;
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
Pinaattikeiton tekovaiheita |
- Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kiehauta.
- Nosta kattila hetkeksi pois levyltä.
- Lisää maito jauhoihin kahdessa erässä. Sekoita välillä tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kuumenna keittoa samalla koko ajan pohjaa pitkin hämmentäen.
Pinaattikeittoa tulossa |
- Lisää pinaatti ja mausteet.
- Keitä vielä noin 15 - 20 minuuttia hyvin matalalla lämmöllä.
- Tarjoa keiton lisänä keitettyä kananmunaa ja tummaa leipää juustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.