Makkara-makaronipata |
Saunalauantaille tuli ostettua kaupasta lenkkimakkaraa. Ajattelin, että siitä voisi illalle tehdä jotain perinteistä syötävää saunan jälkeen. Toisin sitten kävi ja teinkin tuhtia makkara-makaronipataa jo ennen saunaa. Pataa tuli sopivan reilusti joten sitä syödään vielä ainakin huomenna. Näin saa pyhäpäivää viettää ilman ruoanlaittoa ja latailla rauhassa akkuja ensi viikkoa varten.. :)
Makkara-makaronipata (n. 6 hengelle)
n. 1,8 l vettä
2 sipulia
3-4 porkkanaa
2 lihaliemikuutiota
1 pss (400 g) makaroneja
1 pkt (400-500 g) lenkkimakkaraa
1/2-1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta (tai muita sekavihanneksia)
1/2 prk (70 g) tomaattisosetta (tai 1/2 dl ketsuppia)
ripaus sokeria
1/4 - 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl currya
1/2 tl basilikaa
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl jauhelihamaustetta (tai grillimaustetta)
1/2 - 1 dl ruokakermaa
Padan tekovaiheita |
- Lisää lihaliemikuutiot ja anna kiehua niin kauan, että porkkanat kypsyy.
- Sillä aikaa voit halutessasi ruskistaa kuutioidut makkaran palat pannulla.
- Lisää kattilaan makaronit sekä herneet tai muut kasvikset.
Padan teon loppuvaiheita |
- Hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
- Lisää kerma, anna kiehahtaa ja nosta pois levyltä.
- Tarkista maku ja lisää mausteita jos tarvetta.
- Anna ruoan vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Valmista makkara-makaronipataa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.