perjantai 13. huhtikuuta 2018

Lettukakku



           Viimeisestä lettukakusta on muistaakseni jo muutama vuosi kulunut joten olihan se aika sellainen vaihteeksi tehdä. Kaapissa sopivasti ylimääräinen maitolitra jossa huuteli eräpäivä viimeisiään. Niimpä vaan lettuja paistamaan. Lettujen paistaminen vie aina jonkun verran aikaa joten nopeatekoinen ei lettukakku kylläkään ole. Helppotekoinen kylläkin. Ei tarvitse kuin kasata lettuja päällekkäin ja lisätä joko hilloa tai kerma-rahkaseosta väliin. Kakulle ei tarvitse laittaa oikeastaan muita koristeita kuin tuoreita mansikoita tai muita marjoja. Ja aivan taatusti maistuu kaikille.. ♥





Lettukakku

(8 annosta)

 




Lettutaikina;
3 kpl kananmunaa
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia
paistamiseen voita

Täyte;
1 prk (2,5 dl) Flora vispi, kermaa
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (250 g) mietoa maitorahkaa
3,5 dl mansikkahilloa
tuoreita mansikoita


 



- Riko kananmunat kulhoon, lisää suola ja sokeri ja vatkaa munien rakenne rikki.
- Lisää maito ja vatkaa joukkoon vehnäjauhot sekä margariini.
- Anna lettutaikinan turvota huoneenlämmössä 20 min.
- Paista voissa kuumalla paistinpannulla keskikokosia lettuja (n. 15 kpl). Yritä tehdä letuista suunnilleen samankokoisia.
- Anna lettujen jäähtyä hetki ennen kakun kokoamista.



- Vatka vispikerma vaahdoksi ja mausta sokereilla.
- Lisää kermavaahtoon maitorahka ja sekoita hyvin.
- Aloita kakun kokoaminen ja levitä joka toiseen väliin kerma-rahkaa ja joka toiseen hilloa.
- Koristele lettukakku tuoreilla mansikoilla.

Lettukakku


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.