perjantai 31. heinäkuuta 2015

Persikka-appelsiinipiirakka


Persikka-appelsiinipiirakka
  
 Perjantain ja alkavan viikonlopun kunniaksi tein tähän sateiseen ja pimeään iltaan pirteän, aurinkoisen piirakan. Piirakkataikinan tein taas ihan päähän pälkähtävällä ohjeella ja koitin kirjoittaa se mielen muistiin, jotta saan sen sitten siirrettyä tänne. Vaihtelen ohjeita usein ja välillä soveltelen omiani. Melkein aina on onnistunut hyvin ja niin myös nyt. Piirakka oli hyvää joten tuskin se kauaa kaapissa viipyy. Piirakan maku on kyllä parhaimmillaan ja täyteläisimmillään vasta seuraavana päivänä jääkaapista oton jälkeen.  
 Tämä on todella helppo ja nopea tehdä. Suosin erityisesti aina etupäässä ohjeita jotka on helppoja ja nopeita. Jää sitten enemmän aikaa muuhun eikä tartte hässäköidä tunteja kyökissä.
 Paistoin piirakan uunivuokassa joten siitä tuli melko ohutta. Me tykätään semmoisesta, mutta varmasti aivan täydellinen olisi tullut ihan siinä pyöreässä normaalissa piirakkavuokassa. Piirakka on myös munaton tällä kertaa.


Persikka-appelsiinipiirakka

3 ½ dl vehnäjauhoja 
2 dl sokeria 
1/2 rkl leivinjauhetta 
2 dl maustamatonta jogurttia 
100 g (1 dl) sulatettua voita tai margariinia
1 appelsiinin raastettu kuori
n. 3-4 dl persikan paloja (nyt oli säilykepersikoita)

Piirakan tekovaiheita

- Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maustamaton jogurtti ja raastettu appelsiinin kuori sekä sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
- Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun piirakka- tai irtopohjavuokaan. Ripottele persikat päälle. Paista 200 asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia.


Hedelmäinen piirakka

Leikkasin piirakan paloihin vähän jäähtyneenä ja sihtasin tomusokeria hieman päälle. Leikkasin appelsiinin viipaleisiin ja lisäsin ne lautasille ylitse jääneiden persikanviipaleiden sekä kermavaahdon kanssa. Vaniljajäätelökin olis sopinut enemmän kuin hyvin tähän settiin.

Helppo piirakka

Sitruunamelissaakin vielä vähän ja.. Aurinkoista viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.