Hiivaton kinkkupizza |
Eilen illalla huomasin, että jääkaapissa oli kinkkukuutioita pussillinen ja viimeinen käyttöpäivä juuri nyt. Siinä sitten hetken mietin ja ihmettelin miten toimitaan. Ensimmäinen ajatus oli, että nakkaan sen pakkaseen odottamaan jonkinmoista inspiraatiota. Sitten kuului pojan huoneen suunnasta tuttu lause; "saisko jotain iltapalaa?". No, enempiä miettimättä aloin nostelemaan jauhopussia ja tarvikkeita pöytään. Tehdään sitten pikapizzaa..
Hiivaton pizzapohja on juuri tällaisia hetkiä varten, kun on saatava jotain nopeasti pöytään eikä ehdi hiivataikinaa nostattelemaan. Aika monesti olen tehnyt samanlaisilla ohjeilla. Ihan toimivia ne on vaikkakaan ei tietysti hiivataikinalle vedä ihan vertoja. Joskus pitää vaan mennä mistä aita matalin.
Usein teen taikinan aivan omasta päästä tempaistuna ja laitan aineksia summan mutikassa, käsituntumalla. Eilen kuitenkin koitin viimein mitata ja muistaa mitä laitoin ja kuinka paljon. Muistan jopa vieläkin joten laitetaanpa ohje tännekin ylös. :)
Nyt rapeampi hiivaton pizzapohja myös julkaistuna: nopea ja rapea salamipizza
Hiivaton pizzapohja (pellillinen)
1 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0 ,5 dl öljyä
3 dl kädenlämpöistä vettä
Päälle
tomaattikastiketta tai sosetta
(meillä laitetaan aina tuorejuustoa tomaattikastikkeen sijasta)
kinkkusuikaleita
paahdettua sipulia
paprikaa kuutioina
luumutomaatteja viipaleina
pizzamaustetta
(oreganoa)
juustoraastetta
- Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää nopeasti öljy ja vesi. Taputtele taikina leivinpaperille pellille jauhoja apuna käyttäen.
Pizzataikina pellille menossa |
- Levitä pohjalle ensin tomaattikastike/sose (tai maun mukaan, maustettu tai maustamaton tuorejuusto)
Uuniin menossa. |
Helppo ja nopea kinkkupizza |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.