tiistai 3. marraskuuta 2015

Kermainen porsaan palapaisti



       Palapaisti, todella, todella hyvää ja helppotekoinenkin vielä. Kypsyminen kyllä vaatii aikaa joten tämän ruuan valmistamiseen saa varata aikaa noin pari tuntia ainakin pilkkomisineen kaikkineen.
       Valitettavasti annoskuvat ovat jo hämärässä liesituulettimen valossa otettuja, joten niissä värit hieman laimeat.. :)





Kermainen porsaan palapaisti     (4 hengelle)





400 g porsaan palapaistia
2-3 rkl voita tai öljyä
n. 5 dl vettä 
2 sipulia
3 porkkanaa
1/2 lanttua
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 lihaliemikuutio
3 rkl ketsuppia
2 dl kuohukermaa
2,5 rkl vehnäjauhoja

Palapaistin tekovaiheita

- Ota lihapaketti huoneen lämpöön lämpiämään ja paloittele sillä aikaa sipulit, porkkanat ja lanttu pieniksi.
- Leikaa isompia lihapaloja vähän pienemmiksi. 
- Ruskista lihapalat kuumalla paistinpannulla voissa kahdessa erässä ja siirrä kattilaan tai pataan. 
- Huuhtele paistinpannua paistamisen välillä vedellä, jonka kaadat lihojen päälle kattilaan.
- Paista kevyesti myös sipulit, porkkanat ja lanttupalat ja siirrä lihojen kanssa kattilaan.
- Lisää mukaan lihaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehdet sekä vettä sen verran, että kaikki juuri ja juuri peittyy.
- Kiehuta palapaistia miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, eli kunnes lihapalat ovat täysin pehmeitä.
- Lisää sitten ketsuppi ja kuohukerman joukkoon sekoitettu vehnäjauhoseos.
- Sekoittele hetki ja anna kiehua vielä noin 15-20 minuuttia. Tarkista onko suolaa tarpeeksi ja lisää sitä tarvittaessa.
- Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden tai vaihotoehtoisesti perunamuusin kanssa, etikkakurkkujen, punajuurten tai punajuurisalaatin kanssa.

Palapaisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.