sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Toscapiirakka



         1. Adventtisunnuntai ja jotain hyvää piti kahvipöytään tehdä. Sopivasti oli tarvikkeita toscapiirakkaan, mutta ainoastaan mantelilastuja oli liian vähän pellilliseen. Olin jo aikeissa tehdä vaan puolikkaan annoksen irtopohjavuokassa, mutta sitten näin cashewpähkinäpussin hyllyllä. Mietin, että kyllähän ne loput mantelit voisi korvata niillä jos ne hienontaisi jotenkin pienemmiksi. Kiitos naapureiden hermon, pyhäpäivänä kopsuttelin kaulimen kanssa pähkinöitä sitten muovipussin sisällä murskaksi. Ja melko helpostihan ne meni rikki. Ja mikä parasta, niin piirakassa ne toimi loistavasti. Kukaan ei huomanut mitään ennen kuin asiasta mainitsin.
          Nuukana ihmisenä olen myös tehnyt aina niin, että käytän pohjataikinaan leivontamargariinia ja sitten kuorrutukseen olen laittanut oikeaa voita. Näin kuorrutteesta tulee hyvän värinen ja erityisesti hyvän makuinen. Tietysti erityistilanteisiin ja jos kaapissa sattuu ylimääräisenä voita olemaan niin aina parempihan se lopputulos on kokonaan voilla leivottuna..
           Helppo ja erittäin hyvä piirakka. Aivan parhaimpien listalla pysyy meillä edelleen, ehdottomasti. ♥






Toscapiirakka     

(uunipellillinen)





Pohja;

4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa (ei pakollinen, mutta antaa hyvää makua)
1 dl kuohukermaa
200 g leivontamargariinia


Toscakuorrutus;

100 g voita
150 g mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja



Toscapiirakka, toskapiirakka, paras toskapiirakka, paras kahvipiirakka, juhla makea piirakka, maailman paras toscapiirakka
Toscapiirakan pohjan työvaiheita


- Vaahdota kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. 
- Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, kerma ja jäähtynyt margariinisula kevyesti sekoittaen. 
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 
- Paista piirakkapohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12 min.

Toscapiirakka, toskapiirakka, paras toskapiirakka, paras kahvipiirakka, juhla makea piirakka, maailman paras toscapiirakka
Piirakan kuorrutteen valmistus

- Valmista kuorrutus: Yhdistä kaikki aineet kattilassa. 
- Anna kiehahtaa, sekoita välillä. 
- Levitä kuorrutus puolikypsän piirakkapohjan päälle. 
- Paista vielä n. 14 min eli kunnes pinta saa kauniin värin. 

Toscapiirakka, toskapiirakka, paras toskapiirakka, paras kahvipiirakka, juhla makea piirakka, maailman paras toscapiirakka
Valmis toscapiirakka uunista tulleena.

- Anna jäähtyä ja leikkaa toscapiirakka paloiksi.

* Toscapiirakkaa voi myös pakastaa.  
* Ohjeen puolittamalla saa pienemmän irtopohjavuokaan sopivan piirakan jos pienemmän haluaa tehdä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.