lauantai 5. toukokuuta 2018

Italianpata



            Italianpataa pitkästä aikaa. Aina yhtä hyvää vaikkakin tekotapa ja mittasuhteet vaihteleekin jonkun verran entisestä kerrasta. Tuskin koskaan "osaan" tehdä aina jämptisti samalla ohjeella tätäkään ruokaa. Joka kerralla lopputulos on kuitenkin enemmän kuin onnistunut. Tuhat kertaa parempaa ja terveellisempääkin kuin pussipata-aineksista tehty. Helppoa ja hyvää ruokaa jonka pyöräyttää pöytään ihan arki-iltanakin..





Italianpata 

(4 annosta)





400 g jauhelihaa
1 sipuli pienenä kuutiona
2 lihaliemikuutiota
1 prk (70 g) tomaattisosetta
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl paprikajauhetta
1/4 tl valkosipulijauhetta
ripaus currya
5 dl vettä
4 dl rakettispagettia
1 pss (200 g) herne-maissi-paprikaa (tai -porkkanaa), pakaste
1 dl kermaa



Työvaiheita

- Kuullota ja ruskista jauheliha ja sipuli kattilassa.
- Lisää lihaliemikuutiot, tomaattisose ja mausteet, sekoittele hetki niin, että niissä maut herää. 
- Lisää vesi, spagetti ja pakastekesvikset. 
- Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Lisää viimeiseksi kerma, anna sen jälkeen padan kiehahtaa.
- Siirrä kattila liedeltä ja anna ruuan vetäytyä kannen alla ennen tarjoamista.

Italianpata


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.