perjantai 11. toukokuuta 2018

Mummon mustikkapiirakka



            Jo pitemmän aikaa on tehnyt mieli mustikkapiirakkaa. Nyt sitä oli sitten viimein tehtävä, kun jääkaapissakin päivysti sopivasti yksinäinen kermaviilipurkki. Tällä vanhalla ohjeella taas mennään. Se on se luotto-ohje, joka ei petä koskaan. Aina onnistuu ja on helppo sekä nopea tehdä yhden kulhon taktiikalla. Ilman mitään koneita taikka vispaimia.
           Pohjasta tulee ihanan mehevä ja kuohkea. Mustikka-kermaviilikerros pinnalla maistuu hennosti vaniljaiselta. Kaikki kiteytyy lauseeseen; erittäin hyvä, ellei täydellinen.. ♥





Mustikkapiirakka


 



Pohja:
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/4 tl leivinjauhetta

(ripaus kardemummaa)
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa


Päälle;
noin 3 dl mustikoita

(2 tl perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)
 

Pinnalle;
1 prk (2 dl) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


 



- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.



- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna, margariini ja maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. (Taikina jää löysäksi.)
- Ripottele marjat pinnalle. (Jos käytät pakastemarjoja sekoita niiden joukkoon ensin 2 tl perunajauhoja.)




- Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään.
- Kaada seos marjojen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
 


Mummon mustikkapiirakka

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.