lauantai 12. toukokuuta 2018

Samettinen kukkakaalikeitto



           Ennen äitienpäiväviikonlopun herkutteluja on hyvä ottaa keittopäivä. Tällä kertaa meillä tehtiin kukkakaalikeittoa. Se olikin oikein hyvä valinta. Keitto on samettisen pehmeää ja sopivan paksua. Ne jotka tykkää ohuemmasta keitosta voi lisätä vettä desin verran enemmän. Meillä sosekeitot aina syödään vähän paksumpana ja jos sitä jää niin siihen voi lämmitettäessä lisätä sitten nestettä. Myös peruna antaa keitolle ruokasuutta ja ruisleivän kanssa syötynä se pitää hyvin nälkää.. ♥





Samettinen kukkakaalikeitto

(3 annosta)





3 (200 g) jauhoista perunaa 
1 sipuli
1 rkl öljyä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl basilikaa
n. 1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl suolaa
1 pss (450 g) kukkakaalia, pakaste
2 dl ruokakermaa




- Kuori ja kuutioi perunat. 
- Kuori ja hienonna sipuli. 
- Kuullota perunat ja sipuli kattilassa öljyssä. 
- Lisää vesi, kasvisliemikuutio, kaikki mausteet sekä kukkakaalit. 
- Keitä noin 20 minuuttia kunnes kasvikset on kypsiä.


- Kaada joukkoon ruokakerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella.   
- Kiehauta vielä keitto ja tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.  


* Tarjoa keiton kanssa tuoretta ruisleipää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.