tiistai 8. toukokuuta 2018

Pikaiset vanilja-mansikkaleivokset



           Tässä jokunen lauantai sitten oli taas se tuttu hetki, kun teki jotain mieli kahvin kanssa. Jotain johon liittyisi mansikat, kun niitä kerran rasiallinen oli kaapissa. Leipominen ei houkutellut ja pikainen katsaus pakastimeen toikin sitten idean lehtitaikinapohjaisiin pikaleivoksiin.
           Lehtitaikinalevyjä on hyvä olla pakastimessa. Niistä saa aina tarpeen tullen tehtyä niin suolaista kuin makeaakin nopeasti. Tälläkin kertaa pienellä vaivalla sai herkkuja kahvipöytään. Näyttihän nuo vielä maistuvan kaikille enemmän kuin hyvin.. ♥






Pikaiset vanilja-mansikkaleivokset
 

(15 kappaletta)



 



5 kpl lehtitaikinalevyjä
1 pss vaniljakastikeaineksia
2 dl maitoa
1 kananmuna

Voiteluun:
1 kananmuna

Lisäksi:
tuoreita mansikoita
4 tl hyytelökeria
4 tl vettä
 


Työvaiheita

- Sekoita vaniljakastikeainekset, maito ja kananmuna tasaiseksi seokseksi.
- Anna seoksen turvota noin 20 minuuttia viileässä. (Itse en ehtinyt tarpeeksi kauan antaa seoksen turvota joten se jäi vähän löysäksi. Pysyi kuitenkin taikinoiden päällä.)
- Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön.
- Leikkaa sulaneet taikinalevyt kolmeen osaan ja levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille.
- Leikkaa paloihin terävällä veitsellä kevyet viillot noin puolen sentin päästä reunoista. Näin saat reunat kohoamaan paiston aikana.
- Levitä runsas ruokalusikka täytettä jokaisen taikinalevyn keskiosaan, levitä täytettä hieman.
- Voitele reunat kananmunalla.
- Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Koristele leivospohjat mansikkaviipaleilla.
- Tee kiille mansikoille; Sekoita vesi ja hyytelösokeri keskenään pienessä kulhossa ja kuumenna se mikrossa kuumaksi. (Kestää noin 8 sekuntia.)
- Lisää kiille mansikoiden päälle pullasudilla tai valuta lusikalla.


Pikaiset vanilja-mansikkaleivokset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.