Pannukakku |
Saunan jälkeen kahvia ja pannukakkua pitkästä aikaa.
Mulla on kaksi suosikkiohjetta pannukakulle ja tämä on se toinen niistä.
En ole koskaan tykännyt niinkään överi paksusta pannukakusta vaan sopivan ohuesta. Sellaisesta johon tulee paljon ilmakuplia ja että se kypsyy tasaisesti kauttaaltaan. No tämä ohje on juuri sellainen ja taitaa olla Valion ohje alunperin.
Pannukakku (uunipellillinen)
4 kananmunaa
1 litra maitoa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl (laitoin pikkusen vajaan) voita tai margariinia sulatettuna
Pannukakun tekovaiheita |
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää maito.
- Vatkaa kuivat aineet joukkoon ja lisää viimeiseksi voisula.
- Anna taikinan turvota n. 30minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes pannukakku on kypsää ja saanut kauniin värin.
* Tarjoa pannukakun kanssa hilloa ja kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.