tiistai 19. toukokuuta 2015

Jauheliha-pekonimunakasrulla

Jauheliha-pekonimunakasrulla

    Nappaampa tänne vielä tämänkin ohjeen talteen koneelta. Näitä kun on kertynyt.
    Tein jokunen aika sitten pitkästä aikaa munakasrullaa ja on se vaan niin hyvää. :P
    Tällä kertaa täytteenä oli jauhelihaa ja pekonia, mutta täytteitähän voi räätälöidä omien maukumieltymystensä mukaan.





Jauheliha-pekonimunakasrulla




Pohja:

6 munaa
5 dl maitoa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 dl öljyä


Täyte:

n. 350 g jauhelihaa
1/2 pkt pekonia
1 sipuli pilkottuna
paahdettua sipulirouhetta 
(puolikas lihaliemikuutiota tai suolaa)
n. 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
n. 1 tl pizzamaustetta
100 g (valkosipuli)tuorejuustoa
1/2 paprika kuutioina
3-4 kirsikka tai minuluumutomaattia pieneksi kuutioituna

Kuorrutukseen: juustoraastetta





- Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, jauhot, suola, paprikajauhe ja öljy. 
- Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. 
- Paista munakasta 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- Täytteeseen ruskista jauheliha ja pekoni. 
- Lisää joukkoon sipuli, paprika ja paista hetki. 
- Lisää seokseen puolikas lihaliemikuutio (taikka suolaa maun mukaan), mustapippuria ja pizzamaustetta ja muita mausteita maun ja mieltymyksen mukaan. Hauduta hetki. 
- Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomaatit.
- Levitä täyte munakaspohjan päälle ja pyöräytä levy leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukalle rullalle. 
- Pane munakasrulla takaisin leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. 
- Kuorruta 200 asteisessa uunissa, keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut/ruskistunut.

Valmis munakasrulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.