keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vadelmaiset joulutortut

Vadelmaiset joulutortut

 Nyt se on sitten jo joulukuu pyörähtänyt käyntiin. Sen kunniaksi tein muutaman joulutortun vähän uudemmalla taittelumallilla. Vadelma sellaisia, koska meillä ei tuo perinteinen luumutäyte oikein tee kauppaansa.. :)


Vadelmaiset joulutortut     (6 kappaletta)

3 kpl valmiita lehtitaikinalevyjä
6 tl paistonkestävää vadelmamarmeladia 
1 kananmuna voiteluun
(pinnalle tomusokeria)



- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan jolloin saat yhteensä 6 neliötä.
- Taita neliö kulmittain kaksinkerroin ja leikkaa saksilla reunoja myöten kuten kuvassa.
- Avaa neliöt ja voitele reunat vedellä jottei tortut aukea uunissa.
- Taita irtonaiset reunat vastakkaisiin suuntiin eli yläreuna alas ja alareuna ylös (kts. kuva, kuvat avautuvat suurempina niitä klikkaamalla).
- Laita n. 1 tl marmeladia keskiosaan ja voitele torttujen reunat kananmunalla.
- Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.

Joulutorttuja
 - Sihtaa jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria halutessasi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.