Helppojakin helpommat hillokeksit syntyy ihan perinteisellä murokeksien ohjeella. ♥
Hillokeksit (n. 24 kappaletta)
100 g voita tai leivontamargariinia
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 1/4 dl vehnäjauhoja
paistonkestävää marmeladia
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Voi-sokerivaahto |
- Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi.
- Purista taikina kädellä kulhoon pyöreäksi palloksi.
- Ota taikinasta kerrallaan aina noin teelusikallinen taikinaa ja pyöritä pieniä palloja.
- Aseta taikinapallot leivinpaperille uunipellille. Jätä keksien väliin pieni leviämisvara.
- Tee kolo jokaisen keksin keskelle etusormella.
- Lisää teelusikallinen vadelmamarmeladia kuoppaan.
- Paista keksejä uunissa keskitasolla 175 asteessa, kunnes saavat hieman väriä, noin 8 - 10 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä pellillä tai vedä leivinpaperi työtasolle.
Hillokeksit |
Olipas helppo ohje ja tuli tosi makoisia hillokeksejä 😊
VastaaPoistaKiva että onnistui ja maistui. :)
Poista