keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Perunarieskoja muusista

Perunarieskat
 Niinä päivinä, kun on ruokana ollut perunamuusia lisukkeineen on meillä iltapalana yleensä perunarieskoja muusin lopusta. Mistä johtuukaan, että muusia aina jää se pieni erä kattilan pohjalle? No, ei siinä mitään, helposti siitä saa jatkojalostettua ja tehtyä uutta purtavaa. Joten ei kannata heittää pientäkään määrää muusia pois.. :)



Perunarieskat     ( 6 kappaletta)


n. 2 dl valmista perunamuusia 
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
n. 1 dl juustoraastetta
1/4 tl suolaa
ripaus paprikajauhetta

Perunarieskojen tekovaiheita
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita hyvin.
- Laita lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle taikinakasoja.
- Ripottele kasojen päälle vehnäjauhoja ja taputtele ohuemmiksi ja pyöreiksi rieskoiksi.
- Paista uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia kunnes pinta on hieman ruskistunut.

Perunarieskat on parhaimmillaan uunituoreena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.