Jouluiset päärynäleivokset |
Jääkaapissa purkki piparkakunmakuista rahkaa ja sopivasti kypsä päärynä. Niistä sitten valmistaikinan kanssa kehkeytyi nopeasti hyvää kahvin kanssa. Mukavasti nuo maut sopivat yhteen ja oli todella hyvää. Kannattaa kyllä kokeilla! :)
Jouluiset päärynäleivokset (6 kappaletta)
3 kpl torttutaikinalevyä (tai lehtitaikina)
1 päärynä
0,5 prk Arlan piparkakunmakuista rahkaa
kanelia
1 kananmuna voiteluun
Päärynäleivosten tekovaiheita |
- Jaa sulaneet levyt kahtia.
- Kuori päärynä, halkaise se pituussuunnassa kahteen osaan ja poista siemenkota.
- Leikkaa päärynän puolikkaat ohuehkoiksi viipaleiksi.
- Laita jokaiselle taikinapalalle reilu teelusikallinen piparkakkurahkaa.
- Asettele päälle limittäin päärynäviipaleita.
- Sirottele päälle kanelia.
- Voitele reunat kananmunalla.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.