tiistai 22. joulukuuta 2015

Jouluiset päärynäleivokset

joululeivokset, joululeivonta
Jouluiset päärynäleivokset

 Jääkaapissa purkki piparkakunmakuista rahkaa ja sopivasti kypsä päärynä. Niistä sitten valmistaikinan kanssa kehkeytyi nopeasti hyvää kahvin kanssa. Mukavasti nuo maut sopivat yhteen ja oli  todella hyvää. Kannattaa kyllä kokeilla! :)



Jouluiset päärynäleivokset     (6 kappaletta)


3 kpl torttutaikinalevyä  (tai lehtitaikina)
1 päärynä
0,5 prk Arlan piparkakunmakuista rahkaa
kanelia
1 kananmuna voiteluun

Päärynäleivosten tekovaiheita
- Ota taikinalevyt sulamaan hetkeksi leivinpaperilla peitetylle pellille. 
- Jaa sulaneet levyt kahtia. 
- Kuori päärynä, halkaise se pituussuunnassa kahteen osaan ja poista siemenkota. 
- Leikkaa päärynän puolikkaat ohuehkoiksi viipaleiksi. 
- Laita jokaiselle taikinapalalle reilu teelusikallinen piparkakkurahkaa.
- Asettele päälle limittäin päärynäviipaleita. 
- Sirottele päälle kanelia. 
- Voitele reunat kananmunalla.
- Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.