Mansikka-banaani rahkapiirakka |
Ohje on vanha lempiohje jolla olen vuosia tehnyt piirakkaa. Tällä ohjeella saa niin täydellisen mehevää, täyteläistä ja paksuhkoa piirakkaa ettei resepti kait koskaan vaihdukkaan muunlaiseen. Piirakan maku vaan paranee seuraavaan päivään joten usein teen piirakan valmiiksi jo edellisenä päivänä ennen, kun tarjolle laitan. Välillä vaan ei malta todellakaan odottaa ja pala jos toinenkin katoaa aina kuin varkain, vaikka vähän haaleana.. :)
Mansikka-banaani rahkapiirakka
Pohjaan:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl jauhettua kardemummaa
100 g sulatettua margariinia
Reiluun puoleen (n. 2/3 osaan) pohjataikinasta lisätään:
1 prk (150 g) banaanijogurttia
1 kananmuna
Päälle:
2 banaania
noin 4 dl mansikoita
2 (500 g) prk maitorahkaa eli yhteensä 1 kg
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle:
1/3 pohjataikinan muruseosta (n. 1,5 dl)
Piirakan pohjan tekoa |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita hyvin. Taikinasta tulee murumaista.
- Ota muruseoksesta erilleen toiseen kippoon noin 1,5 dl. Tämä lisätään lopuksi piirakan pinnalle.
- Sekoita jäljelle jääneeseen, isompaan määrään muruseosta, jogurtti ja kananmuna.
- Kaada tämä pohjataikina, johon jogurtti ja kananmuna on lisätty, uunivuokaan leivinpaperille. (Vuoka saa olla kooltaan n. 25x35 cm.)
Piirakan täytteen teko, uunivalmis ja uunituore |
- Kuori ja viipaloi banaanit sekä mansikat.
- Ripottele banaani-, ja mansikkaviipaleet taikinapohjan päälle.
- Sekoita 2 purkkia maitorahkaa, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 3 kananmunaa huolellisesti keskenään.
- Levitä rahkaseos banaanin ja mansikoiden päälle.
- Ripottele pinnalle aiemmin toiseen kippoon laitetut loput (n. 1,5 dl) pohjataikinan muruseoksesta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa jäähtyneenä.
Mansikka-banaani rahkapiirakkaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.