tiistai 28. kesäkuuta 2016

Mansikka-banaani rahkapiirakka

mansikkarahkapiirakka, banaanirahkapiirakka, maailman paras rahkapiirakka
Mansikka-banaani rahkapiirakka

  Varmasti ainakin kaikki tutut tietää meikäläisen rakkauden maitorahkaan. Sitä löytyy aina jääkaapista ja usein se sitten viimeistään eräpäivän lähestyessä muuntautuu piirakaksi jos eivät ole aiemmin tullut käytettyä. Rahkapiirakka millä höysteellä tahansa on aina ykkösvalinta ja sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Eilenkin oli aivan täydellinen mansikka-banaani rahkapiirakkapäivä. Jotain lohtua toi kummasti muutoin koleaan ja sateiseen kesäpäivään.
  Ohje on vanha lempiohje jolla olen vuosia tehnyt piirakkaa. Tällä ohjeella saa niin täydellisen mehevää, täyteläistä ja paksuhkoa piirakkaa ettei resepti kait koskaan vaihdukkaan muunlaiseen. Piirakan maku vaan paranee seuraavaan päivään joten usein teen piirakan valmiiksi jo edellisenä päivänä ennen, kun tarjolle laitan. Välillä vaan ei malta todellakaan odottaa ja pala jos toinenkin katoaa aina kuin varkain, vaikka vähän haaleana.. :)




Mansikka-banaani rahkapiirakka 




Pohjaan:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/4 tl jauhettua kardemummaa
100 g sulatettua margariinia

Reiluun puoleen (n. 2/3 osaan) pohjataikinasta lisätään:
1 prk (150 g) banaanijogurttia
1 kananmuna

Päälle:
2 banaania
noin 4 dl mansikoita
2 (500 g) prk maitorahkaa eli yhteensä 1 kg
1 tl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa

Pinnalle:
1/3 pohjataikinan muruseosta (n. 1,5 dl)




mansikkarahkapiirakka, banaanirahkapiirakka, maailman paras rahkapiirakka
Piirakan pohjan tekoa

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita hyvin. Taikinasta tulee murumaista.
- Ota muruseoksesta erilleen toiseen kippoon noin 1,5 dl. Tämä lisätään lopuksi piirakan pinnalle.
- Sekoita jäljelle jääneeseen, isompaan määrään muruseosta, jogurtti ja kananmuna.
- Kaada tämä pohjataikina, johon jogurtti ja kananmuna on lisätty, uunivuokaan leivinpaperille. (Vuoka saa olla kooltaan n. 25x35 cm.)

mansikkarahkapiirakka, banaanirahkapiirakka, maailman paras rahkapiirakka
Piirakan täytteen teko, uunivalmis ja uunituore

- Kuori ja viipaloi banaanit sekä mansikat. 
- Ripottele banaani-, ja mansikkaviipaleet taikinapohjan päälle.
- Sekoita 2 purkkia maitorahkaa, 1 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 3 kananmunaa huolellisesti keskenään.
- Levitä rahkaseos banaanin ja mansikoiden päälle.
- Ripottele pinnalle aiemmin toiseen kippoon laitetut loput (n. 1,5 dl) pohjataikinan muruseoksesta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Tarjoa jäähtyneenä.

mansikkarahkapiirakka, banaanirahkapiirakka, maailman paras rahkapiirakka
Mansikka-banaani rahkapiirakkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.