Sopivan makeat ja pulleat rahkaletut maistuu taivaalliselta hillon ja kermavaahdon kanssa. Sopii ja istuu niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytäänkin. Herkkua ja hyvää vaihtelua tavallisten lettujen tilalle.. :)
Syrnikit eli rahkaletut
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Työvaiheita |
- Laita maitorahka kulhoon ja riko sekaan kananmunat, sekoita.
- Lisää sokerit, jauhot ja suola.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa taikinaa.
- Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kuumenna paistinpannu tai lettupannu kuumaksi ja paista voissa paksuja lettuja. Letut palavat melko helposti, joten kannattaa paistaa miedolla lämmöllä, että letut ehtii kypsyä sisältäkin.
Syrnikit eli rahkaletut |
* Tästä taikina määrästä saa paistettua joko 4 isoa lettua, noin 10 keskikokoista (joita itse paistoin) tai 15 pientä lettupannulla paistettuna.
* Tarjoa letut hillon ja kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.