maanantai 20. kesäkuuta 2016

Syrnikit eli rahkaletut


rahkaletut, parhaat rahkaletut, letut maitorahkasta, venäläiset rahkaletut, syrnikit


        Sopivan makeat ja pulleat rahkaletut maistuu taivaalliselta hillon ja kermavaahdon kanssa. Sopii ja istuu niin jälkiruoaksi kuin kahvipöytäänkin. Herkkua ja hyvää vaihtelua tavallisten lettujen tilalle.. :)




Syrnikit eli rahkaletut 




1 prk (250 g) maitorahkaa 
3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa



 
rahkaletut, parhaat rahkaletut, letut maitorahkasta, venäläiset rahkaletut, syrnikit
Työvaiheita


- Laita maitorahka kulhoon ja riko sekaan kananmunat, sekoita.
- Lisää sokerit, jauhot ja suola.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään, älä vaivaa taikinaa. 
- Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. 
- Kuumenna paistinpannu tai lettupannu kuumaksi ja paista voissa paksuja lettuja. Letut palavat melko helposti, joten kannattaa paistaa miedolla lämmöllä, että letut ehtii kypsyä sisältäkin. 

rahkaletut, parhaat rahkaletut, letut maitorahkasta, venäläiset rahkaletut, syrnikit
Syrnikit eli rahkaletut

* Tästä taikina määrästä saa paistettua joko 4 isoa lettua, noin 10 keskikokoista (joita itse paistoin) tai 15 pientä lettupannulla paistettuna.
* Tarjoa letut hillon ja kermavaahdon kera.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.