sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Porsaan uunifilee ja homejuustokastike

porsaan uunifilee uunissa, sinihomejuustokastike, aurakastike, kastike lihalle, uuniliha
Porsaan uunifilee ja homejuustokastike

   Viikonlopuksi ostin meille reilun kilon painavan porsaan uunifileen, kun edullisesti sai. Valmiiksi marinoituhan se oli, mutta ostin silti kokeilun vuoksi. Yleensä en koskaan osta mitään valmiiksi marinoituja lihoja. Ennemmin marinoin itse ja tiedän mitä saan ja syön. Huuhdoin tuon marinadin huolellisesti pois jonka jälkeen pintamaustoin sen uudelleen ja täytyy kyllä sanoa, että oli ihan hyvää. Perunoiden ja fileen lisäksi tein todella helpon ja nopean, paksun homejuustokastikkeen aurajuustosta. Täydellisen onnistunut valinta viikonlopuksi eikä valmistaminenkaan vie paljoa aikaa, kun uuni hoitaa suurimman osan hommasta.. :)





Porsaan uunifilee  (6 hengelle)




noin 1 kg  porsaan uunifilee
jauhelihamaustetta tai grillimaustetta
paprikajauhetta
1 dl vettä



 
porsaan uunifilee uunissa, sinihomejuustokastike, aurakastike, kastike lihalle, uuniliha
Porsaan uunifileen valmistus

- Nosta filee tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön.
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Huuhtele juoksevan veden alla marinadit huolellisesti pois ja kuivaa liha talospaperilla.
- Laita uunifilee uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin ja lisää vuoan pohjalle vettä noin 1 dl.
- Ripottele mausteet lihan pintaan ja työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä uunin keskitasolla noin 1 tunti ja 45 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpötila on noin 78 astetta. (Paistoaika noin 1 h ja 45 min per kilo)
- Nosta filee uunivuoasta ja kiedo se folion sisään, anna vetäytyä 30 minuuttia folion alla.



Homejuustokastike 




2 dl kuohu-,tai ruokakermaa
pieni muru lihalientä
Aura sinihomejuustoa (oman maun mukaan kuinka paljon haluaakaan laittaa)



porsaan uunifilee uunissa, sinihomejuustokastike, aurakastike, kastike lihalle, uuniliha
Homejuustokastikkeen tekoa

- Laita kerma paistinpannulle tai kattilaan. 
- Lisää pieni muru lihalientä ja anna kiehua.
- Kun lihaliemi on sulanut kermaan, lisää homejuustoa ja anna kiehua kastike kokoon. Kun kastike on omaan makuun sopivan paksua on se valmista.
- Tarjoa lihan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.