Kaura-porkkanasämpylät |
Sämpylöiden tekoa pitkästä aikaa. Kaapissa kun nyt on reilusti porkkanoita ajattelin niistä yhden uhrata ja lisätä taikinan sekaan. Porkkana antaa sämpylöihin mehevyyttä ja makua. Maku ei kuitenkaan ole mitenkään liian porkkanainen. Jos voimakkaammin haluaa porkkanan makua kannattaa taikina tehdä porkkanamehuun.. :)
Kaura-porkkanasämpylät
(noin 12 kpl)
25 g hiivaa
2 dl maitoa
2 dl vettä
1 1/4 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
1 porkkana, hienoksi raastettuna
3 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl vehnäjauhoja
lisäksi
1 kananmuna voiteluun
seesaminsiemeniä tai kaurahiutaleita pinnalle
Taikinan teko ja kohotus |
- Murenna hiiva kulhoon.
- Lisää kädenlämpöiseksi lämmitetty maito-vesisekoitus ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää suola, rypsiöljy, porkkanaraaste ja kurahiutaleet, sekoita hyvin.
- Lisää vehnäjauhot, vähän kerrallaan tasaiseksi taikinaksi.
- Vaivaa taikinaa hetki.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Taikinan työstämistä valmiiksi sämpylöiksi |
- Jaa taikina 12 osaan ja muotoile ne pyöreiksi sämpylöiksi.
- Laita sämpylät leivinpaperoidulle uunipellile.
- Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Riko kananmuna kulhoon ja sekoita sen rakenne rikki.
- Voitele sämpylät kananmunalla, lisää pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia riippuen niiden koosta.
Uunituoreita sämpylöitä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.