Kauralastut |
Muutama vuosi vierähtänyt siitä, kun viimeksi tuli tehtyä kauralastuja. Nyt olen monella saitilla nähnyt kuvia kyseisistä tuotoksista joten oli ihan pakko tehdä itsekin. Aloin kaivamaan vanhaa kauralastuohjetta ja löysin sellaisen vanhasta repsottavasta reseptivihkosta. Ohje on merkattu ajalta nakki ja pottu eli reilun 20 vuoden takaa. Mietin, että sillä ohjeella olen aiemminkin tehnyt niin kokeillaanpas sitä myös nyt. Tuskin ne voi mennä pieleen?
Ja ei ne menneet pieleen. Ihan siltä maistui kuin muistelinkin. Mukavan rapeita ja ehdottomasti voilla leivottuina parhaita. Ja mikä parasta, tosi helppoja tehdä eikä tarvitse mitään vatkailla ja vaahdotella iäisyyttä..
Leppoisaa sunnuntaita kaikille! :)
Kauralastut (noin 50 kpl)
100 g voita
2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Taikinan tekovaiheet |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata voi pienessä kattilassa ja anna jäähtyä hetki.
- Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet kulhossa.
- Lisää kuivat aineet ja kananmunat voisulan joukkoon, sekoita.
Kauralastujen paistoa |
- Nosta taikinasta leivinpaperoidulle pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. (Jätä väliä 8-9 cm, koska lastut leviää uunissa reilusti.)
- Paista kauralastuja uunin ylätasolla 5-6 minuuttia. (Lastut palaa nopeasti joten kannattaa vahtia vieressä.)
- Irrota ne varovasti paistolastalla leivinpaperista vähän jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.