Omenaletut |
Lopputulos oli kuitenkin oikein hyvä ja maukas. Letut maistui kivasti omenalle ja oikeastaan jäätelön kanssa syödessä tuli jo vaikutelma, että syökin lettujen sijasta omenapiirakkaa. Kaapissa oli vielä kaupan valmista kinuskikastiketta avattu purkki jota tietysti oli vielä testattava siihen kylkeen. Aivan mielettömän hyvää ja lämpöisinä pelkästään jäätelönkin kanssa takuuvarmasti syötävän hyviä lettuja.. :)
Omenaletut
(12 kappaletta)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta (oli kukkuramitta)
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl kanelia
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 vihreä Golden omena (tai 2 pienempiä kotimaisia)
Paistamiseen
voita tai margariinia
Taikinan tekoa |
- Kuori omena ja raasta se hienoksi raasteeksi. Jos käytät kotimaisia omenoita voi ne pestä ja raastaa kuorineen.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa sekaisin.
- Lisää kananmuna ja maito kunnolla sekoittaen.
- Laita viimeisenä mukaan omenaraaste ja sekoita nostellen.
- Anna taikinan turvota hetki.
Omenalettujen paistoa ja tarjolle laitetut |
- Paista lettuja paistinpannulla voissa miedolla lämmöllä, että ne ehtivät kypsyä myös sisältä.
* Tarjoa lämpöisten lettujen kanssa vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.