Kahden kaalin jauhelihavuoka |
Taas näin sunnuntaitraditiona aloin kurkkimaan kaappeihin, että mikä mahtaa olla ruoka tänään. Helpolla pitäis päästä ja mitään isoa hommaa ei viitsi alkaa askartelemaan. Jääkaapissa oli kulhossa eilen paistamani jauheliha ja se pitäisi nyt sitten hyödyntää. Paistan usein eräpäiväjauhelihan seuraavalle päivälle jos en siitä tee heti ruokaa. Näin se säilyy vielä pari päivää jääkaapissa. Varsinkin, kun paistamisen yhteydessä lisää vielä suolaa ripauksen taikka pari.
Huomasinpa sitten kolutessani, että pakastimen kätköihin oli sujahtanut kait "pahan päivän varalle" pussukkaa jos toistakin. Oli kukkakaalia, parsakaalia, sipulikuutioita ja jääkaapissa parit kermapurkit. No, johan noista jotain saa aikaseksi ja kaivoin uunivuoan esille. Ei muuta kuin kaikki vuokaan, mausteet ja kermat päälle ja odottelemaan mitä siitä kehkeytyy..
Näin sunnuntaina, kun on aikaa niin vuoka sai uunissa olla aivan rauhassa reippaan tunnin. Joka tapauksessa valmistumista kannatti odottaa ja kannatti kokeilla taas vähän uudenlaista ruokaa. Täytyypä nyt sanoa, että ruoasta kehkeytyikin aivan uusi suosikki ruokalistalle. Nuoriso otti jopa lisää ja se jos mikä kertoo että hyvää oli.. :)
Kahden kaalin jauhelihavuoka
(noin 4 hengelle)
450 g pakaste parsakaalia
450 g pakaste kukkakaalia
400 g paistettua jauhelihaa (paiston yhteydessä lisätty ripaus suolaa)
noin 0,5 dl pakaste sipulikuutioita
1 tl jauhelihamaustetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl basilikaa
pari-kolme rouhasua mustapippuria myllystä
1/4 tl currya
0,5 tl suolaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa (riittää 1 dl)
1 tlk (2dl) kuohukermaa
Pinnalle
halutessa juustoraastetta
Laatikon tekovaiheita |
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Ruskista jauheliha pannulla ja mausta ripauksella suolaa.
- Voitele uunivuoka ja laita ensin pohjalle parsakaalit.
- Levitä seuraavaksi paistettu jauheliha, sipulikuutiot ja kukkakaalit.
- Ripottele pinnalle mausteet.
- Kaada viimeiseksi päälle ruoka-, ja kuohukerma.
- Laita vuoka uunin keskitasolle noin 20 minuutiksi kunnes pakastekaalit ovat sulaneet.
Kukkakaalin pilkonta, sekoitus, paisto ja valmis vuoka |
- Ota vuoka uunista ja pienennä isot kaalinpalat pienemmiksi haarukalla ja terävällä veitsellä. Sekoita kunnolla, että myös mausteet sekoittuvat.
- Jatka kypsentämistä noin 50 minuuttia välillä ruokaa sekoittaen niin päällimmäiset osat ei ruskistu liikaa.
- Jos lisäät juustoraastetta pinnalle kannattaa se lisätä vasta viimeisen 15 minuutin kohdalla.
- Tarkista terävän veitsen kärjellä, että kaalit ovat pehmenneet ja kypsiä.
Kahden kaalin jauhelihavuokaa |
* Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koska käytin pakasteita oli vuoan pohjalla hieman nestettä. Se ei meitä haitannut, mutta pakasteet voi myös sulattaa ja valuttaa ennen valmistamista. Näin nestettä ei kerry, ainakaan niin paljoa.
Kyytipojaksi olutta!!!
VastaaPoistaNo jos jollekkin olut maistuu niin vaikkapa sitten sitä. :D Oman maun mukaan..
PoistaHyvä teksti muuten.... vink, vink
VastaaPoistaKiitos.. :)
PoistaSun mies saa olla onnelline kun sillä on noin hyvä naine jokatekee kunno safkaa! Itse kans toivon että saisin joskus muijjan jokaon ahkera, kaunis, hoikka, hellä ja autokin olis plussaa
VastaaPoistaVarsin hienoa, että tiedät mitä haluat.
PoistaToivon, että sua vielä lykästää.. :)