Nakkiminestrone |
Meillä usein sunnuntaisin ruoka määrittyy siten, että koluan kaappeja mitä ne sisältää juuri sillä hetkellä. Tänään löysin jääkaapista nakkipaketin, pakastimesta keittojuurespusseja ja kuivakaapista raketti spagettia. Niistä sitten kehkeytyi nakkiminestronekeitto. Oikein oiva valinta, koska keittoa ei ole meillä ollut pieneen hetkeen. Ja vaihtelua keittoon tuo ainakin se, että perinteinen peruna vaihtui spagettiin. Vaikkakin perinteinen minestrone tehdään pastasta ja spagetti on ehdoton ei vaihtoehto tähän, niin nyt mentiin näillä mitä kaapissa oli. Pienistä aineksista ja helpolla vaivalla sai hyvää ruokaa lautaselle josta kiitosta antoi kaikki.. :)
Leppoisaa sunnuntaita!
Nakkiminestrone
(noin 6 hengelle)
1 pkt nakkeja (noin 10-12 kpl)
1 rkl öljyä
1,2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
2 pussia (yhteensä noin 400 g) pakastekeittojuureksia
1 sipuli
3 rkl ketsuppia
2 dl raketti spagettia
1/2 tl basilikaa
ripaus rouhittua mustapippuria
pieni ripaus sokeria
Keiton tekovaiheita |
- Kuori ja kuutioi sipuli. (Sipulin voi jättää myös pois jos haluaa miedompaa keittoa.)
- Pilko nakit ja ruskista niitä kevyesti kattilassa.
- Lisää kattilaan vesi, lihaliemikuutiot, keittojuurekset, sipuli, ketsuppi ja spagetti.
- Anna keiton kiehua noin 30 minuuttia.
- Lisää joukkoon mausteet ja anna keiton hautua vielä noin 15 minuuttia.
* Tarjoile keiton kanssa ruisleipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.