keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Maidottomat letut


Maidottomat letut

      Ostan silloin tällöinn jääkaappiin ison pullon kivennäisvettä. Yleensä jotain makuvettä, kun ei se tavallinen suolavissy oikein maistu. Nyt oli jääkaapissa jo jonkun aikaa notkunut sitruunan makuinen kivennäisvesi. Sehän käy niissäkin niin, että niitä juo, mutta sitten se loppu unohtuu siihen oveen kiikkumaan. Semmonen puolivireinen kivennäisvesi, kun ei oikein enää houkuta niin oli viimein ratkaistava sen lopullinen kohtalo. Heittääkö pois vai juoko vaan sinnikkäästi loppuun?
      No, en sitten juonut, mutta en heittänyt poiskaan ikinuukana ihmisenä. Paistoinkin siitä lettuja ja täytyy sanoa, että oli parhaat letut aikoihin mitä olen maistanut. Sitruunan hienon vivahteinen maku joka ei kuitenkaan ollut liian vahva sekä lettujen mukava rapsakkuus oli aivan täydellinen yhdistelmä. Kaiken kruunasi vielä mansikkahillo siihen kylkeen.. niin täydellinen herkku kuin olla ja voi.. :)





Maidottomat letut

(noin 10 isoa)




2  kananmunaa
5 dl sitruunan makuista kivennäisvettä tai muuta vastaavaa
3 dl vehnäjauhoja 
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl rypsiöljyä (tai voita sulatettuna)

Paistamiseen;
voita




Työvaiheita

- Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. 
- Vatkaa joukkoon kivennäisvesi, vehnäjauhot, suola, sokerit ja öljy
- Anna taikinan turvota ainakin 1/2 tuntia. 
- Paista voissa paistinpannulla pieniksi tai isommiksi letuiksi.



 
 * Tarjoa letut hillon ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.