maanantai 27. maaliskuuta 2017

Lasagnette


Lasagnette

      Lasagne vai lasagnette, mitä eroa? No, lasagne tehdään pastalevyistä, mutta lasagnette taas lasagnepastapaloista. Periaate kummassakin sama, että tehdään tomaattinen jauhelihakastike sekä erillinen juustokastike joita sitten vuorotellen, kerroksittain ladotaan uunivuokaan pastan kanssa.
      Meillä taas nämä kummatkin versiot tehdään pelkällä jauhelihakastikkeella ja jätetään paksut juustokastikkeet pois. Ne ei meille ole koskaan oikein maistuneet. Näin mentiin tälläkin kertaa, että ensin tomaattinen jauhelihakastike valmistui isossa kattilassa. Siihen lisättiin kermaa, sulatejuustoa ja hieman kermajuuston palaa raastettuna. Näin tehden "lasset" uppoaa meidän porukkaan paremmin kuin hyvin.
      Maustaminen makaroni-, ja pastaruuissa on melkoista sovittelua. Niihin pitää saada kunnolla makua, koska pasta itsessään ei maistu oikein miltään. Myös tällä kertaa lisäämäni porkkanat tuo hieman makeutta ja omaa makua. Kannattaakin maistella kastiketta tehdessä ja lisäillä mausteita jos tarvetta. Näin tein minäkin ja aivan tasan tarkkaa ohjetta en pysty tähän tällä kertaaa kirjaamaan. Melko tarkan kuitenkin ja kun ruoka oli aivan taivaallisen hyvää ei sitä voi olla tänne kirjoittamattakaan.. :)






Lasagnette

(n. 6 hengelle)





700 g jauhelihaa
2 sipulia tai yksi iso
3 isohkoa porkkanaa
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl vehnäjauhoja
2 lihaliemikuutiota
2 tl basilikaa (tai pizzamaustetta)
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl currya
pari ripausta sokeria
2 tl sriracha chilikastiketta 
1 pkt (500 g) paseerattua tomaattia
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
3 dl vettä
1 prk (2,5 dl) juustokermaa
1 prk (2 dl) ruokakermaa
n. 50 g sulatejuustoa (voi laittaa enemmänkin)
n. 2 dl kermajuustoa raastettuna
15 kpl lasagne pastalevyjä
(tarvittaessa lisäksi suolaa ja/tai yrttisuolaa)

Vuokaan;
margariinia

Pinnalle;
juustoraastetta





Työvaiheita

- Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
- Kuori ja silppua sipuli pieneksi.
- Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli isossa kattilassa. 
- Ripottele päälle vehnäjauhot, kääntele hetki. 
- Lisää lihaliemikuutiot, kaikki mausteet sekä porkkanaraaste, paahda hetki.
- Kaada kattilaan vesi, chilikastike, paseerattu tomaatti, tomaattipyre ja kermat.

Uuniin valmistautumassa ja sieltä tulossa.

- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Lisää sulatejuusto ja juustoraaste, sekoita kunnes ne on sulaneet kastikkeen sekaan.
- Riko lasagnelevyt pieniksi paloiksi, lisää kastikkeeseen ja sekoita.
- Kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan ja paista aluksi uunin alatasolla 30 minuuttia.
- Sekoita lasagnettea (jos et halua liian rapeaa pintaa), lisää pinnalle juustoraastetta halutessasi.
- Nosta ritilä uunin keskitasolle ja paista vielä noin 20 minuuttia.
- Anna lasagnetten vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Tarjoa lasagnetten kanssa salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.