tiistai 7. maaliskuuta 2017

Possu-nuudelipannu

Possu-nuudelipannu

      Päivän jälkeen aivan kamala nälkä ja jääkaapissa loistaa pääosassa paketillinen porsaanlihasuikaleita. Yleensä suikaleet ovat päätyneet kastikkeeseen, mutta kun tällä kertaa se ei sitten houkutellutkaan. Kaapista kaivelin yllättäen muutaman pienen nuudelipaketin joten tulipa sitten tehtyä nopea "nuudelipannuhässäkkä". En oikein tiennyt alkuun millainen lopputulos odottaa, kun soijakastiketta ei ollut eikä pahemmin muutakaan jota olisi voinut pannulle upottaa. Esim. suikaloitu paprikakin olisi sopinut tähän enemmän kuin hyvin. Vähän kokeilun kautta mentiin ja soijankin "korvasin" sitten lihaliemellä ja fariinisokerilla. Täytyy sanoa, että yllätyin ihan lopputuloksesta kuinka hyvää se oli. Joskus onnistuu näköjään paremmin kuin hyvin tällaiset nälkäpäissään tehdyt extempore kokkailut.. :)






Possu-nuudelipannu

(n. 4 hengelle)






400 g porsaansuikaleita 
voita paistamiseen
1 lihaliemikuutio
1 tl fariinisokeria
1/4 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl paprikajauhetta
1/4 tl currya
rouhaisu mustapippuria
vettä
1 pss (250 g) Pirkka kasvissuikaleita, pakaste
3 pkt (á 65 g) nuudelia (lihan makuista)
1 tl balsamicokastiketta




Työvaiheita

- Paista porsaan lihasuikaleet paistinpannulla voissa ruskeiksi ja lisää joukkoon lihaliemi sekä mausteet.
- Lisää vettä noin 2 dl ja anna suikaleiden kiehua ja kypsyä noin 15 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
- Laita pakasteesta kasvissuikaleet pannulle ja anna sulaa sekä kypsyä lisäten vettä tarvittaessa.
- Keitä myös nuudelit ja laita ne lävikköön valumaan.
- Kun lihat ja kasvissuikaleet ovat kypsiä lisää nuudelit pienissä erissä pannulle ja paista niitä hetki.
- Lisää viimeisenä balsamicokastiketta sekä halutessasi yhdestä nuudelipaketin maustepussista maustetta sekaan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.