lauantai 11. maaliskuuta 2017

Ruispizzat

Ruispizzat


     Tässä joku aika sitten tein viikonloppuaamuna aamupalaksi tai oikeastaan lounaaksi tuhdit ruispizzat. Näitä joskus vuosikymmeniä sitten tehtiin revityistä ruisleivistä niin aamu-, kuin iltapalaksikin. Se oli silloin vuonna nakit ja muusi, kun ruisrevityt keksittiin ja ne löysi tiensä kauppoihin. Ne jäi jostain syystä unholaan kunnes nyt sattumalta ja vahingossa tajusin ne herättäneeni uudelleen eloon. Vaikka onhan näitä tavallisia ruislämppäreitä tehty vuosien saatossa lukemattomat kerrat niin alkuperäiset ruispizzat kuitenkin kultaa muistot.
     Olin siis kaupasta ostanut muutaman päivän aikaisemmin valmiiksi halkaistun ruisreikäleivän ja se oli ehtinyt jo vähän käytön puutteesta kuivahtaa. Ajattelin, että jos kasaan niille täytteitä päälle ja sitten hetkeksi uuniin lämpenemään niin sehän vastaisi melkein uunituoretta leipää. Siinä sitten kahvia odotellessa ja leipien lämmetessä vasta muistin, että samallalailla ja ajatuksella niitä tehtiin aikoinaankin. Mitä kaapista löytyy tyylillä, välillä tomaattikastikkeella ja välillä ilman. Nyt tein ilman tomaattikastiketta ja sipaisin leipien päälle tuorejuustoa. Täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan niin saa omaan makuun sopivia. Laitan tähän ylös mitä meillä oli tällä kertaa. Niin nälkäistä porukkaa oli tällä kertaa kahvipöydässä ettei valmiista ruispizzoista ehtinyt ottaa edes kuvaa.. :)






Ruispizzat





1 Vaasan tosi rukiinen, halkaistu reikäleipä
valkosipuli tuorejuustoa
nakkeja halkaistuna
sinappia
kermajuustoa viipaleina
keittokinkkua
metvurstia
maustekurkkua viipaleina
pizzamaustetta
punaleima emmental juustoraastetta
kirsikkatomaatteja viipaleina 
ruohosipulia 



Työvaiheita

- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Täytä leivät, lisää mausteet ja lämmitä uunin keskitasolla kunnes leivät lämpenevät ja juusto sulaa. (Tai lämmitä mikrossa noin 1 minuuttia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.