keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Porkkana-perunamuusi

Porkkana-perunamuusi


     Kaikilla on varmasti oma tapa ja tottumus tehdä perunamuusia. Meillä se perusmuusi tehdään tällaisella ohjeella. Meidän muusiin kuuluu myös ehdottomasti sipuli. Lapsuudenkodissa muusi tehtiin aina sipuliversiona. Ainakin niin kauan kuin muistan. Sipuli antaa kyllä todella hyvää makua muutoin melko neutraalin makuiseen soseeseen. Tiedän, ettei se kaikille maistu, mutta senhän voi aina jättää poiskin.. :) 
(Terveiset Inkalle!)





Porkkana-perunamuusi

(4 hengelle)




n. 8 perunaa   
3- 4 pienehköä porkkanaa  
1 pieni sipuli  
n. 4-5 dl vettä
0,5-1 tl suolaa
1 rkl voita
n. 1-1,5 dl maitoa
(loraus kuohukermaa)  

 



Muusin teon työvaiheita

- Kuori kasvikset, pieni porkkana ja sipuli pieniksi paloiksi (niin ehtivät kypsyä samassa ajassa kuin perunatkin).
- Leikkaa perunat neljään osaan.
- Laita kattilaan vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyy.
- Keitä kypsiksi kannen alla.
- Kaada keitinvesi pois.
- Kuumenna maito kattilassa tai mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
- Lisää kasvisten joukkoon suola ja survo perunasurvimella tai sähkövatkaimella. (Itse käytän aina ensin survinta ja sitten kuohkeutan muusin vielä sähkövatkaimella.)
- Lisää voita ja maitoa vuorotellen pienissä erissä samalla kun vatkaat muusia. Halutessasi täyteläistä muusia voit lisätä myös lorauksen kuohukermaa.
- Kun muusi on sopivan paksuista tarkista maku ja lisää suolaa jos tarvetta.


Kuohkeaa porkkana-perunamuusia
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.